The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Iris

Cappuccino maken met een melkreservoir

Snel en gemakkelijk cappuccino zetten doe je met een volautomatische espressomachine met een geïntegreerd melkreservoir. Met 1 druk op de knop staat hij al voor je klaar. In dit geval hoef je dus niet apart melk op te schuimen, of espresso te bereiden voor het maken van een cappuccino. Lees hieronder hoe dit precies in zijn werk gaat en waar je allemaal op kunt letten.

Stap 1: Vullen van het melkreservoir

melkreservoir vullen met melk

Zorg er in eerste instantie voor dat je het melkreservoir vult met melk. Dit gaat extra gemakkelijk wanneer hij uitneembaar is. Ook zet je het melkreservoir zo tussendoor weer in de koelkast. Waar je nog op kunt letten is de inhoud van het melkreservoir. Hoe ruimer die is, hoe meer cappuccino's jij achter elkaar zet, zonder dat je daarvoor het reservoir hoeft bij te vullen. Tip: voor stevig melkschuim gebruik je houdbare melk. Hier lees je waarom:

Stap 2: Samenstellen van jouw koffierecept

koffierecept samenstellen

Je kiest uit verschillende voorgeprogrammeerde dranken. Bijvoorbeeld een cappuccino, latte macchiato of een café au lait. Ook bestaat de optie om puur en alleen melkschuim te maken. Bij sommige apparaten stel je de hoeveelheid melk en espresso precies af naar jouw persoonlijke wens. Wanneer je een espressomachine hebt met persoonlijk instelbare profielen, kun je zelf jouw recept samenstellen en opslaan onder je naam. Doe dit meteen ook voor je vriend, vriendin of moeder, dan zet jij voortaan ook hun favoriete koffie. Houd wel rekening met het maximaal aantal instelbare profielen.

Stap 3: Het bereiden van de cappuccino

cappuccino maken met een melkreservoir

De espressomachine doorloopt het gehele bereidingsproces voor het zetten van een cappuccino. Het enige wat jij hier hoeft te doen is op de knop drukken. De juiste verhoudingen voor een latte macchiato zijn al voorgeprogrammeerd. Lekker gemakkelijk dus. Er zijn volautomaten waarmee je met 1 druk op de knop 2 cappuccino's tegelijk zet. Handig voor wanneer je visite over de vloer hebt. Met een espressomachine met een dubbele boiler of dubbel thermoblok zet je extra snel meerdere cappuccino's achter elkaar.

Stap 4: Reinigen van het melksysteem

Melkreservoir reinigen

Het melksysteem van een volautomatische espressomachine moet regelmatig gereinigd worden. Hiermee voorkom je zure melkresten. Er zijn espressomachines met een automatisch reiningingsprogramma. Of je wordt door de machine in stappen door het schoonmaakproces begeleid. Voor het schoonmaken heb je wel een speciale melksysteemreiniger nodig. Het verschilt per merk en modelnummer van de espressomachine welke reiniger je hiervoor gebruikt.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.337 beoordelingen