The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Robyn

Mijn computer herkent mijn TomTom niet

Je wilt je TomTom updaten en sluit hem hiervoor aan op de computer. Vervolgens gebeurt er niks. Je computer herkent je TomTom niet, waardoor het niet mogelijk is om te updaten. In dit artikel leggen we uit welke stappen je moet volgen als je tegen dit probleem aanloopt.

Herstel de verbinding

Herstel de verbinding met je TomTom

Als je computer jouw TomTom niet meer herkent, los je dat op verschillende manieren weer op.

  • Stap 1: installeer MyDrive Connect op je computer
  • Stap 2: probeer een andere usb poort
  • Stap 3: reset je TomTom navigatiesysteem
  • Stap 4: update je computer

Stap 1: installeer MyDrive Connect

Installeer MyDrive Connect

Zorg er allereerst voor dat het programma MyDrive Connect is geïnstalleerd op je computer. Met dit programma voer je onder andere updates uit. MyDrive Connect installeren op je computer is niet moeilijk. We leggen je in het volgende artikel uit hoe je dat doet.

Stap 2: probeer een andere usb poort

Probeer een andere usb poort

Het is belangrijk dat je je TomTom rechtstreeks aansluit op een usb poort van je computer. Sluit je TomTom dus niet aan op bijvoorbeeld een usb hub die in verbinding staat met je computer. Gebruik altijd de originele usb kabel die bij je TomTom wordt geleverd. Andere kabels kunnen problemen veroorzaken in de verbinding. Om uit te sluiten dat de meegeleverde kabel een defect heeft, verbind je deze indien mogelijk met een andere TomTom. Controleer of de kabel dan wel werkt.

Stap 3: reset je TomTom

Reset je TomTom

Heb je al van alles geprobeerd en wordt je TomTom nog steeds niet herkend door de computer? Probeer dan een reset. Het resetten van je navigatiesysteem zorgt er vaak voor dat je TomTom weer zonder problemen werkt. Lees in het volgende artikel hoe je jouw TomTom reset.

Stap 4: update je computer

Update je computer

Een computer met verouderde software of een ouder stuurprogramma kan de oorzaak zijn voor de verbindingsproblemen. Zorg ervoor dat de software en de drivers van je computer bijgewerkt zijn naar de laatste versie. Volg de volgende stappen als je wilt weten hoe je handmatig (op Windows) het stuurprogramma koppelt aan je TomTom:

  1. Klik met je rechtermuisknop op `Computer' of `Deze computer' en kies vervolgens voor `Beheren'.
  2. Kies nu voor `Apparaatbeheer' en kies dan `Netwerkadapters'.
  3. Selecteer je TomTom en het stuurprogramma wordt dan gekoppeld. Als je TomTom niet wordt weergegeven onder `Netwerkadapters' dan staat deze misschien onder `Andere apparaten'.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.273 beoordelingen