The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Lieze

Hoe kies je de juiste mountainbike navigatie?

Het kiezen van een mountainbike navigatiesysteem is een lastige klus. Om het wat gemakkelijker te maken, hebben we de belangrijkste eigenschappen voor je op een rijtje gezet. Zo vinden we dat een mountainbike navigatie in ieder geval een off road modus en een trackback functie moet hebben. Verder is ook (spat)waterdichtheid belangrijk. Al onze navigatiesystemen voor mountainbikers voldoen hieraan.

Minimale eisen mountainbike navigatie

Mountainbiker

Om het je gemakkelijker te maken, hebben we de belangrijkste eigenschappen voor een mountainbike navigatie op een rijtje gezet. Al onze navigatiesystemen voor mountainbikers voldoen hieraan:

  • Off road modus: toont ook wegen over uitdagende, natuurlijke paden, zoals bos- en duinpaden.
  • Trackback functie: vind gemakkelijk je weg terug als je van je route bent afgeweken om door een mooi stuk bos te mountainbiken.
  • (Spat)waterdicht: fiets gerust door regen of plassen.

Compatibel met snelheidsmeter

Snelheidsmeter

De snelheidsmeter via het fietsnavigatiesysteem werkt via gps en is daarom niet altijd secuur. Zo houdt die bijvoorbeeld geen rekening met een eventuele val. Ook werkt het gps signaal over het algemeen niet goed in beboste gebieden. Een losse snelheidssensor biedt dan uitkomst. Om een snelheidssensor te koppelen, moet je met 2 dingen rekening houden. 1) Kies een navigatiesysteem die een snelheidssensor ondersteunt. 2) Kies een snelheidssensor waarvan de draadloze verbinding overeenkomt met die van het navigatiesysteem: bluetooth of ANT+.

GPX bestanden invoeren

Mio Cyclo 205

Op internet zijn er duizenden kant-en-klare fietsroutes te vinden speciaal voor mountainbikers. Deze routes gaan vaak over onverharde paden, keien en uitdagende hellingen. Kortom: alles waar je als mountainbiker naar op zoek bent. Je kunt ze downloaden als GPX bestand. Om ze vervolgens op je navigatie te zetten, moet die de invoermethode 'GPX bestand inladen' hebben. De meeste navigatiesystemen voor mountainbikers hebben dat.

Hoogtemeter

Fietsnavigatie met hoogtemeter

Als mountainbiker maak je niet alleen veel meters vooruit, maar ook omhoog en omlaag. Als je het leuk vindt om die hoogteprestaties in kaart te brengen, kies je een fietsnavigatiesysteem met een hoogtemeter. Tijdens het fietsen zie je dan bijvoorbeeld je actuele hoogte en maximaal bereikte hoogte op het scherm. Naderhand zie je je afgelegde route met daarbij de hoogtes op dat moment in de app op je smartphone.

Live tracking

Mountainbiker

Je wil er liever niet aan denken, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Zeker bij een extreme sport als mountainbiken. Dan is het fijn om te weten dat er altijd iemand precies weet waar je bent. Met een fietsnavigatiesysteem met live tracking kan dat. Voor je op je fiets stapt, deel je jouw gps locatie met 1 iemand of meerdere personen. Natuurlijk kun je de functie ook gebruiken om een vette route te delen met je fietsvrienden, zodat ze je live kunnen volgen.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.273 beoordelingen