The website is in Dutch. Would you rather see it in English?Geschreven door Leonie

Waarom kiezen voor een bbq draaispit?

Is barbecueën voor jou meer dan alleen hamburgers bakken? Dan raad ik je aan om een barbecue te overwegen waar een elektrische draaispit op gebruikt kan worden. Gerechten bereiden aan een bbq spit met motor is namelijk best een uitdaging, maar daar draai jij als gevorderde griller je hand dus niet voor om. Het resultaat is geweldig en je gasten raken er niet over uitgepraat. Nog niet overgehaald? Dan geef ik je graag nog 3 redenen om voor een braadspit op je barbecue te kiezen.

1. Extreem gelijkmatig garen van groot gebraad

Het is de bedoeling dat je op een draaispit, ook wel rotisserie of braadspit genoemd, al draaiend vlees braadt. De draaiende beweging maakt een spit voor de bbq automatisch. Dan wel dankzij een ingebouwde motor, dan wel op aangedreven op batterijen. Doordat de bbq spit met motor ronddraait, gaart je grote stuk vlees zeer gelijkmatig. Aanbranden is er dus niet bij.

2. Uiteenlopende bereidingsmogelijkheden

Veelal hoor je over kip van het spit. Dat is dan ook de meest bekende variant van groot gebraad aan een braadspit bereid. Maar je bereidt meer dan alleen kip op een draaispit. Denk bijvoorbeeld aan kalkoen, speenvarken, lam, eend of zelfs pitavlees. Zo zijn er oneindig veel bbq spit gerechten die je allemaal moet uitproberen op je braadspit.

3. Extra sappig vlees

Doordat het vlees niet direct in aanraking komt met vuur, blijft het extra sappig. Daarnaast komen de vrijgekomen vetten en sappen van het vlees direct weer op een andere plek van het vlees wanneer het spit ronddraait. Het vlees houdt zichzelf dus in principe sappig en mals met eigen vocht.


© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 12.318 beoordelingen