The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Sanne

Dyson AM10 Vs. Stadler Form Oskar

Dyson en Stadler Form maken allebei design luchtbevochtigers. Je zorgt met de luchtbevochtigers van Stadler Form of Dyson voor een optimale luchtvochtigheid, maar dan wel in stijl. We zetten in dit artikel 2 luchtbevochtigers van beide merken tegenover elkaar. De Dyson AM10 en de Stadler Form Oskar zijn allebei populaire luchtbevochtigers. Toch verschillen ze erg van elkaar. We leggen de grootste verschillen aan je uit.

In het kort

Welke luchtbevochtiger kies je? Dyson AM10 Stadler Form Oskar
Je wilt de luchtvochtigheid snel omhoog brengen. Ja Nee
Je wilt de ruimte op een natuurlijke manier bevochtigen. Nee Ja
Je bent op zoek naar een energiezuinige luchtbevochtiger. Nee Ja
Je hebt geen zin om filters te moeten vervangen. Nee Ja
Je wilt de luchtbevochtiger op een bepaald tijdstip automatisch in laten schakelen. Ja Nee
Budget speelt een rol bij het uitkiezen van een luchtbevochtiger. Nee Ja

Dyson AM10

Het uiterlijk van de Dyson AM10

Wat je van Dyson gewend bent

Over het design van de Dyson AM10 hoeven we niet lang uit te wijden. De eerste luchtbevochtiger van Dyson ziet er gewoon heel erg goed uit. Het design is in lijn met die van de Dyson ventilatoren. Wel is hij met een hoogte van 57,9 centimeter wat groot. Dit komt door het gedeelte waar de luchtbevochtiger de nevel uitblaast.

Stadler Form Oskar

Het uiterlijk van de Stadler Form Oskar

Discreet design

Ook over het design van de Stadler Form Oskar is goed nagedacht. De luchtbevochtiger heeft de vorm van een kubus en is gemaakt van kunststof. Je ziet hier geen water in een waterbak want de kubus is volledig gesloten. Je zou hem zo verwarren met de subwoofer van je stereo installatie.

Dyson AM10

De bevochtigingstechniek van de Dyson AM10

Ultrasone bevochtiging

De AM10 bevochtigt de ruimte met een ultrasone bevochtigingstechniek. Dat wil zeggen dat door middel van hele kleine trillingen het water verdampt. Vervolgens blaast de luchtbevochtiger de waterdamp de ruimte in. Met een ultrasone luchtbevochtiger behaal je snel het gewenste luchtvochtigheidspercentage.

Stadler Form Oskar

De bevochtigingstechniek van de Stadler Form Oskar

Koudwaterverdamping

De Stadler Form Oskar is een koudwaterverdamper en werkt anders dan de Dyson AM10. Deze luchtbevochtiger verdampt het water op een natuurlijke manier. Zonder trillingen of stoom. De bevochtiger blaast geen zichtbare waterdamp de lucht in. Daarom duurt het bij een koudwaterverdamper iets langer voordat je de gewenste luchtvochtigheid bereikt.

Waterreservoir

Watertank vullen van de Dyson AM10

Afneembaar waterreservoir

De watertank zit onder het ventilator-gedeelte van de luchtbevochtiger. Je klikt dit gedeelte eenvoudig van de luchtbevochtiger af. Vervolgens haal je de watertank met het rode handvat van de basis af. Je kunt de watertank dus gewoon meenemen naar de keuken. Het is een kwestie van de dop opendraaien, vullen en weer terugplaatsen. Er gaat 3 liter in het reservoir.

Vullen met een gieter

Watertank vullen van de Stadler Form Oskar

Vullen met gieter

De Stadler Form Oskar heeft geen afneembaar waterreservoir. Je vult hem met een gieter of beker via een klepje aan de zijkant van de luchtbevochtiger. Een gieter met een kleine tuit is wel het handigst omdat het klepje niet heel groot is. Er past 3,5 liter water in het reservoir van de Oskar.

Dyson AM10

Extra functies van de Dyson AM10

Compleet met afstandsbediening

Waarom de Dyson bijzonder is, is dat hij door middel van ultraviolet licht het water voor 99 procent vrij van bacteriën maakt. De Dyson AM10 is naast een bevochtiger ook een ventilator. Je gebruikt hem dus ook gewoon in de zomer. Daarnaast beschikt hij over een timer en een hygrostaat. De hygrostaat meet de luchtvochtigheid en schakelt het apparaat in wanneer de luchtvochtigheid lager is dan dat je hebt ingesteld. Verder wordt de luchtbevochtiger geleverd met een afstandsbediening.

Energiezuinig

Extra functies van de Stadler Form Oskar

Stil en energiezuinig

De Stadler Form Oskar gaat erg stil te werk en is energiezuinig. Dankzij de nachtmodus zet je hem ook 's nachts gewoon aan. Hij gaat dan extra stil te werk en zorgt ervoor dat de lampjes dimmen. Verder voeg je eenvoudig een paar druppels geurolie toe in het reservoir. Zo verspreidt de luchtbevochtiger tegelijk een heerlijke geur door de kamer. De geïntegreerde hygrostaat schakelt de luchtbevochtiger in wanneer hij een te laag luchtvochtigheidspercentage meet.

Conclusie

Ben je op zoek naar een luchtbevochtiger met veel extra's die de ruimte snel naar een hoger vochtigheidspercentage krijgt? Dan is de Dyson AM10 een geschikte luchtbevochtiger voor jou. Het enige nadeel is dat hij vrij prijzig is. Hier staat wel tegenover dat je geen filters hoeft te vervangen zoals bij de Stadler Form Oskar. Ben je niet van plan veel geld uit te geven en wil je toch een design luchtbevochtiger dan is de Stadler Form Oskar de beste keus. Daarnaast lijkt hij niet op een luchtbevochtiger. Je plaatst hem dus heel discreet. Stadler Form geeft ook meerdere opties in de Oskar lijn. Zo is er de Stadler Form Oskar Little voor kleinere oppervlakken tot 30 vierkante meter en de Stadler Form Oskar Big voor grotere oppervlakken tot wel 100 vierkante meter.

Artikel van:
Sanne
Luchtbevochtigerspecialist.

© 1999 - 2018 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 37.235 beoordelingen