The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Nicole

Eastpak VS. Herschel

Wanneer je in de stad woont, werkt en sport is een rugzak een item waar je eigenlijk niet zonder kunt. Waar middelbare scholieren vroeger blind kozen voor een Eastpak rugzak, is er met de komst van Herschel een nieuw vraagstuk opgedoken. Ga je voor een Eastpak of een Herschel rugzak? In dit artikel bekijk ik wat nu eigenlijk de verschillen tussen de 2 merken zijn. Door inzichtelijk te maken waar de merken nu precies voor staan en wat ze karakteriseert, hoop ik dat je erachter komt welk merk het beste bij jou past.

Formule tot succes

Eastpak

In 1967 begon Eastpak met het maken van rugzakken, en nog steeds zie je ze overal om je heen. Op het schoolplein, op je werk of in de sportschool. Ga maar eens bij jezelf na hoeveel vrienden een Eastpak rugtas hebben. Juist ja. Oftwel: Eastpak rugtassen zijn blijvertjes. Het merk steekt zijn tassen elk seizoen weer in een nieuw jasje door stoere prints en knallende kleuren aan de collectie toe te voegen. Zo kun je de Padded Pak'r in maar liefst 89 uitvoeringen verkrijgen. Hiermee sla je dus eigenlijk nooit de plank mis. Wist je dat er zelfs een Eastpak Artist Studio bestaat? Hier toveren toonaangevende creatievelingen, klassieke Eastpak tassen om tot ware kunstwerken.

**Wist je dat.. **

Het succes van Eastpak begon toen Goldman, de oprichter van Eastpak, speciaal voor het Amerikaanse leger rugzakken maakte? Dit verklaart de stevige kwaliteit van de rugzakken.

Herschel

Wanneer je door de stad loopt zie je de Herschel tassen overal opduiken. Je herkent de rugzakken aan hun vintage uitstraling en de natuurlijke kleurtjes. Achter deze hippe verschijningen zitten een hoop handige kenmerken verscholen. Zo heb je de herkenbare leren riempjes. Deze maak je gemakkelijk open en dicht met een magneetsluiting. Wanneer je besluit voor een Herschel tas te gaan, heb je de keuze uit uiteenlopende modellen en formaten. Zo heb je de klassiek tassen als de Herschel Little America en de Dawson, maar ook eigentijdse exemplaren zoals de Herschel City. Hoeveel verschillende modellen je ook hebt, je herkent uit duizenden dat het een Herschel is. En dat is nou nét de kracht van het merk.

Wist je dat..

Het merk Herschel 7 jaar geleden is opgericht door de broers Cormack, en dat de naam Herschel verwijst naar het Canadese dorpje waar de 2 vandaan komen?

Voor wie?

Eastpak

In eerste instantie werden de rugzakken van Eastpak ontworpen voor de zogeheten 'rebels without a cause', oftewel scholieren met een eigenzinnige kijk op het leven. Doordat de mensen in de grote steden, of zoals Eastpak het noemt 'de streetfashion scene' steeds enthousiaster werden over de rugzakken, is de doelgroep al snel aangepast. Eastpak richt zich nu op scholieren, studenten en werkenden die sportief zijn en een drukbezet leven hebben. Door het stevige polyester, zijn Eastpak rugzakken met geen mogelijkheid stuk te krijgen. Of jij de rugzak nu gebruikt om naar school, werk of de sportschool te gaan, je bent er in ieder geval van verzekerd dat je jaren met het exemplaar rondloopt.

Herschel

Wanneer je eens goed om je heen kijkt wanneer je door de stad loopt, zie je dat authenticiteit hoog in het vaandel staat. Toen de oprichters van Herschel vanuit het Canadese dorpje Herschel naar de stad kwamen, zagen ze dat het belangrijk is om jezelf te laten zien. Een hippe Herschel rugzak koop je dan ook omdat je weg bent van de vintage ontwerpen, naast dat de rugzakken natuurlijk ontzettend handig zijn en je overal mee naartoe kunt nemen. Of je nu naar je werk gaat, of na een drukke dag nog even een terrasje pakt. En aangezien je de stijlvolle tassen in alle soorten en maten kunt verkrijgen, laat je jouw favoriete item zien, wanneer je met een Herschel op je favoriete terras verschijnt.

Gebruiksgemak

eastpak

Eastpak

Eastpak tassen zijn ideaal voor naar school of naar je werk. De rugzakken staan bekend om hun eenvoudige ontwerpen. Zo heeft de klassieke Padded Pak'r alleen een hoofdvak en een voorvak. Niet te veel poespas dus. In het hoofdvak heb je genoeg ruimte voor wat boeken of je sportspullen, en in het voorvak stop je je portemonnee en sleutels. Lekker overzichtelijk. Met de Eastpak Out of Office neem je je laptop in het gewatteerde laptopvak mee naar de bieb of naar je werk. Ga je na een dagje school of werk nog door naar de sportschool? Ga dan voor een wat grotere versie zoals de Eastpak Floid of de Provider. Deze tassen hebben handige vakjes en met de compressieriemen maak je de tassen eenvoudig groter en kleiner. Voor welke Eastpak rugzak je ook gaat, 1 ding is zeker: je hebt in ieder geval een stevig exemplaar dat gemakkelijk in gebruik is.

herschel

Herschel

Wat er allemaal achter de hippe stofjes en de bruine riempjes van de Herschel rugzakken schuil gaat, zal je verbazen. En dan heb ik het niet alleen over de herkenbare rood wit gestreepte binnenkant. Het Canadese merk haalt inspiratie uit rugzakken die door bergbeklimmers worden gebruikt. Bij die rugzakken staat gebruiksgemak op nummer 1. Zo doe je de Herschel Little America en de Herschel Retreat dankzij het koord en de magneetsluitingen binnen een mum van tijd open en dicht. En doordat de Herschel rugzakken een verstevigde bodem hebben, zet je deze met een gerust hart in de trein op de grond. Onderweg naar het station muziek luisteren? Verschillende modellen zoals de Herschel Settlement en de Pop Quiz hebben een handig mediavak voor je smartphone, met een uitgang voor je oortjes. Herschel heeft de focus dus echt op de details en net die kleine extra's die het gebruiksgemak vergroten.

Conclusie

Dit artikel geeft je hopelijk meer inzicht in de verschillen tussen de merken Eastpak en Herschel. Toch is de keuze voor welk merk je gaat voor een groot deel afhankelijk van je gevoel. Ga dus voor het aanschaffen van een rugzak bij jezelf na wat je belangrijk vindt. Wil je een rugzak met verschillende handige kenmerken, zoals een gevoerde binnenkant of een mediavak? Ik zou in dat geval aanraden om voor een Herschel rugzak te gaan. Met een Herschel rugzak strijk je gerust neer op een fancy terrasje in de stad. Vind je het belangrijk om een rugzak te hebben waarbij je verzekerd bent dat je hier jarenlang mee rondloopt? Hij niet kapot te krijgen is? En eigenlijk altijd en overal kan? In dat geval zou ik voor een Eastpak kiezen.


© 1999 - 2019 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 34.413 beoordelingen