The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Robin

Hoe kies ik een e-reader?

Je staat op het punt om een e-reader aan te schaffen. Welk toestel het beste bij jou past, hangt grotendeels af van hoe je hem wilt gebruiken. Hieronder leg ik je uit waar je allemaal op moet letten bij het kiezen van de beste e-reader voor jou.

E-reader kiezen

Bij het kiezen van een e-reader zijn er meerdere zaken waar je op moet letten. Vraag je bij het kiezen het volgende af:

  • Hoeveel boeken wil je op je e-reader zetten?
  • Welke bestanden wil je op je e-reader zetten?
  • Wil je draadloos boeken downloaden?
  • Ga je vooral overdag of ook 's avonds lezen?
  • Wat heb ik nog meer nodig bij een e-reader?

1. Hoeveel boeken wil je op je e-reader zetten?

boeken downloaden op e-reader

Hoe meer boeken je wilt opslaan, hoe meer interne opslagcapaciteit je nodig hebt. Tot 10% van de totale opslagruimte wordt gebruikt voor het besturingssysteem. Als de reader 2 GB opslagcapaciteit heeft kun je dus 1,8 GB gebruiken voor boeken. Op 1 GB kun je tot wel 1.000 boeken kwijt, afhankelijk van de lengte en de hoeveelheid afbeeldingen (stripboeken nemen bijvoorbeeld meer ruimte in). Bij sommige e-readers kan je het geheugen uitbreiden met een geheugenkaart.

2. Welke bestanden wil je op je e-reader zetten?

Bestandstypen e-books

De meest e-books die je online koopt of gratis downloadt hebben het bestandsformaat ePub, dat alle e-readers kunnen lezen. Er zijn ook e-books in andere formaten: controleer bij aankoop altijd of je e-reader dat formaat ondersteunt. Sommige toestellen kunnen ook Word-, Excel- of PDF-bestanden weergeven. Handig als je bijvoorbeeld voor werk of school iets wilt checken.

3. Wil je draadloos boeken downloaden?

Draadloos e-books downloaden

Er zijn meerdere mogelijkheden om boeken op je e-reader te zetten. Je kunt hem aansluiten op je computer en zo de gedownloade bestanden overzetten. Een andere mogelijkheid is om draadloos met internet te verbinden via Wi-Fi. Sommige fabrikanten van e-readers hebben een online boekenwinkel die rechtstreeks te bezoeken is om boeken te kopen en te downloaden. Daarnaast kun je websites bezoeken op de e-reader.

4. Ga je vooral overdag of ook 's avonds lezen?

blauwlicht  filter

De meest e-readers hebben een E-ink scherm. Je leest met behulp van het omgevingslicht in plaats van dat het scherm zelf wordt verlicht, zoals bij tablets en laptops. Hierdoor is het display rustiger voor je ogen en gaat de batterij langer mee. Nadeel is wel dat de tekst zonder daglicht minder goed leesbaar is. Als je veel 's avonds en in het donker gaat lezen, kan je het beste kiezen voor een toestel met achtergrondverlichting als optie of eventueel een los leeslampje aanschaffen.

5. Wat heb je nog meer nodig bij een e-reader?

e-reader met hoes

Om te voorkomen dat hij krassen oploopt in je tas of beschadigt bij het vallen, adviseren wij een hoesje. Met een thuislader of autolader laad je de e-reader op aan het stopcontact of in de auto. Kom jij op plekken waar helemaal geen netstroom is, zoals de diepe jungle, de Peruviaanse hoogvlakten of gewoon het strand? Met een powerbank lees je gewoon door.

Coolblue's Keuze: Kobo Libra H2O Wit

7 inch e-ink touchscreen | 8 GB opslag | Waterbestendig
179,99
tijdelijk uitverkocht

Ben je er nog niet uit welke e-reader het beste voor jou is? Wij helpen je graag een handje. De Kobo Libra H2O Wit heeft een compact 7 inch scherm, waardoor je hem gemakkelijk meeneemt op reis. De e-reader is bovendien waterdicht. Hierdoor lees je ook met een gerust hart in bad of op het strand.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 14.029 beoordelingen