The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door David

Specialisten review van de Acer Swift 7

Er is een nieuwe mijlpaal bereikt in de wereld van laptops. De Acer Swift 7 is 9,98 millimeter dun en daarmee de eerste laptop die dunner dan een centimeter is. Een uiterst knappe prestatie, maar is dat als klant ook iets om enthousiast over te worden? Dat lees je in deze review van de Acer Swift 7.

In het kort

Pluspunten van de Acer Swift 7

  • Superdun
  • Strakke look
  • Groot touchpad
  • Fijn toetsenbord

Minpunten van de Acer Swift 7

  • Tegenvallende accuduur
  • Glanzend schermpaneel
  • Geen verlicht toetsenbord

Uit de doos

Acer Swift 7 van meerdere kanten gezien.

De Acer Swift 7 is - op dit moment - de dunste laptop ter wereld. En omdat 'ie zo dun is, voelt hij wat zwaarder aan dan ik had verwacht bij zo'n plat apparaat. Al is zwaar natuurlijk een relatief begrip, want de Swift 7 weegt slechts 1,13 kilo. In de doos vind je naast een voedingskabel ook een usb c naar usb a converter.

Specificaties uitgelicht

Vrouw neemt Swift 7 laptop onder haar arm mee onderweg.

Looks

Ondanks de het dunne frame van de Swift 7 voelt hij allerminst breekbaar aan. De buitenkant is zwart en redelijk vingerafdrukgevoelig. De binnenkant heeft een mat gouden kleur, wat een gewaagde keuze is van Acer. Ik vind dat het de Swift een vrij unieke, mooie en strakke uitstraling geeft. Maar een collega riep meteen 'kampergoud'.

Vrouw werkt op Acer Swift 7 aan bureau met bord ernaast.

Aansluitingen

Alle aansluitingen op de Swift 7 zitten aan de rechterzijkant. Naast de hoofdtelefoonaansluiting vind je 2 usb c poorten. Hiermee zet Acer ook vol in op een toekomst met usb c en dat is best te begrijpen. Beide usb c poorten zijn geschikt om de Swift 7 op te laden. Verder ondersteunen de poorten naast usb 3.1 ook DisplayPort, wat weer handig is als je een tweede scherm wil aansluiten. Om apparaten met een 'oude' usb aansluiting te verbinden, wordt standaard een usb c naar usb a converter meegeleverd.

Touchpad en toetsenbord

Vrouw gebruikt Swift 7 op de bank ter ontspanning.

Touchpad

Het touchpad van de Swift 7 is een stuk breder dan bij de meeste andere laptops. Een dikke pré wat mij betreft, want het betekent dat je simpelweg makkelijker door foto's, langs sites en door documenten heen gaat. Zeker als je de laptop vooral zonder muis gebruikt. Al is het niet allemaal hosanna. De handpalmrejectie doet het niet altijd even goed. Tijdens het schrijven van dit verhaal op de Swift 7 raakte ik regelmatig met mijn handpalm per ongeluk het touchpad aan, waardoor de cursor versprong of ik onbedoeld een stuk tekst selecteerde. Vooral dat laatste is frusterend als je het niet doorhebt, doortikt en opeens een paar zinnen kwijt bent.

Acer Swift 7 op een tafel met gezond ontbijt ernaast.

Toetsenbord

Typen op de Swift 7 is heerlijk. De toetsen laten zich niet zo makkelijk indrukken en zijn ook net wat stroever dan bij veel andere laptops. Hierdoor typ je nauwkeurig, omdat het half aanraken van een verkeerde toets minder snel zorgt voor een tikfout. Behalve de normale functietoetsen vind je op de Swift 7 ook toetsen voor het switchen naar de slaapstand en de vliegtuigstand, het uitzetten van het scherm en het uitschakelen van het touchpad. Nadeel is wel dat het toetsenbord niet verlicht is, waardoor typen in een donkere omgeving minder makkelijk is.

Beeldscherm en batterij

Acer Swift 7 opengeklapt met kleurenpalet op het scherm.

Beeldscherm

Aan het beeldscherm zitten wat mij betreft meer na- dan voordelen. De kleuren van foto's en video's zien er weliswaar prima uit op het Full HD IPS scherm. Jammer is alleen dat de Swift 7 een glanzend paneel heeft, zodat je vrij veel last hebt van lichtreflecties. Nu is dit niet de zonnigste tijd van het jaar, maar ook onder sfeervol TL-licht spiegelt het beeld naar mijn smaak net te veel. Ander minpunt: de dikke rand om het scherm is niet meer van deze tijd.

Man werkt op Acer Swift 7 achter bureau met accessoires eromheen.

Batterijduur

Acer belooft een batterijduur van 9 uur, maar dat haalde ik in de praktijk bij lange na niet. Met wat sites en een Google doc open, luisterend naar muziek via YouTube en wat lichte fotobewerking was de batterij na 6 uur en 5 minuten op. Hierbij stond de helderheid van het scherm op 80 procent en was batterijbesparing uitgeschakeld.

Processor

Man werkt op Acer Swift 7 die op een tafel staat.

Wat voor processor zit er in de Swift 7?

De Swift 7 heeft een Intel Core i5-7Y54 processor. Voor de kenners: dat is de opvolger van de Core m5-6y57. Voor de niet-kenners: De Swift 7 heeft voldoende rekenkracht om flink te multitasken. Dus: een stuk of 10 tabbladen open, muziekje luisteren en wat foto's shoppen. Maar bij veel meer belasting gaat de Swift 7 flink protesteren. De processor wordt niet door een ventilator gekoeld. Je hebt dus geen last van een zoemend geluid als je veel van je laptop vraagt. De Swift 7 is altijd muisstil.

Andere smaken: Swift 3 en 5

Naast de Swift 7 heeft Acer ook de Swift 3 en 5 geïntroduceerd. Deze 14 inch laptops zijn weliswaar iets minder dun, maar hebben wel een betere processor, zodat zwaardere programma's er makkelijker op draaien. Op de Swift 3 en 5 vind je naast usb c ook HDMI en usb a aansluitingen en een verlicht toetsenbord.

Conclusie

De strijd om dun, dunner, dunst is voorlopig in het voordeel van de Swift 7 beslist. Een laptop van slechts 9,98 millimeter dun; het is een knap staaltje werk van Acer. De vraag is alleen wat jij daar als klant aan hebt wanneer het te veel ten koste van de gebruiksvriendelijkheid gaat. Omdat de Swift 7 zo dun is, levert hij bijvoorbeeld in op de hoeveelheid aansluitingen en de processorkracht. Wat overblijft is echter wel een prachtige laptop die uitermate geschikt is om de hele dag met je mee te nemen. Een laptop ook waarmee je prima de meeste alledaagse dingen zonder problemen kunt doen. Maar als je bijvoorbeeld vaak met programma's als Photoshop aan de slag gaat, is de Swift 7 waarschijnlijk net even te traag. De Swift 3 of 5 zijn dan betere opties.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.849 beoordelingen