The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Lisette

Specialisten review van de BeatsX

Het razend populaire elektronicamerk Beats heeft de 'X' gelanceerd. Deze Bluetooth oordopjes hebben een W1 chip die zorgt voor automatische verbinding met je Apple apparaten, een lange batterijduur en een snellaadfunctie. In deze review neem ik deze functies onder de loep en ga ik daarnaast in op het geluid en draagcomfort van de oortjes.

Samengevat

  • In ear
  • Bluetooth
  • Voor thuis en onderweg
119,95
niet meer leverbaar
  • Na 5 minuten laden gebruik je de oortjes 2 uur lang.
  • Na 45 minuten laden is de batterij 100% vol en gaat hij 8 uur mee.
  • De nekband is flexibel.
  • Dankzij het platte snoer en de magneetjes raakt de kabel niet in de knoop.
  • De oordopjes maken automatisch verbinding met al je Apple devices.
  • Het geluid klinkt hol en schel.
  • Doordat de nekband zo lang is, zit hij in de weg.

Eerste indruk

Het eerste dat mij opvalt is dat het snoer erg lang is. Ik vraag mij af of dat lekker zit en niet in de weg hangt. Daarnaast zijn de dopjes opmerkelijk klein. Dat zal er een stuk mooier in je oren uitzien dan van die grove doppen, denk ik. Op de verpakking staan allerlei specificaties, zoals de batterijduur van 8 uur en de Fast Fuel oplaadtechniek. Ik lees niets over zweetbestendigheid. Zo te zien zijn de oortjes dus niet bedoeld om mee te sporten. In het doosje zitten 3 maten extra dopjes, 2 maten oorclips, een opberghoesje, een handleiding en een oplaadkabel met lightning connector.

Specificaties uitgelicht: geluid

Geluid

Het geluid klinkt anders dan ik van Beats gewend ben. Normaal gesproken produceren de drivers van Beats oordopjes en koptelefoons een stevig basgeluid. Het geluid van de X klinkt eerder hol en schel. Ik ben geen fan van dit geluid. Als je muziek met veel bas erin luistert (zoals hiphop en dance), kun je beter de Beats Powerbeats 3 Wireless kopen.

Specificaties uitgelicht: batterijduur

Batterijduur

De oortjes hebben een batterijduur van 8 uur. Dit is vrij lang vergeleken met andere Bluetooth oordopjes in deze prijsklasse. Maar het meest noemenswaardige is toch wel de Fast Fuel techniek, waardoor je de oordopjes slechts 5 minuten hoeft op te laden om ze 2 uur te gebruiken. Dit is superhandig als je haast hebt. Ook als je minder haast hebt, is de batterij snel opgeladen. Al na 45 minuten laden is de batterij 100% vol. Opladen doe je met de meegeleverde usb kabel met lightning connector.

Specificaties uitgelicht: draagcomfort en gebruiksgemak

Draagcomfort

Als je eenmaal de juiste maat dopjes gevonden hebt, zitten ze comfortabel. Ik merkte dat de dopjes snel uit vielen, daarom plaatste ik ook de meegeleverde oorclips erop. Toen bleven ze stevig zitten. De nekband vind ik te lang. Zeker als je een dikke trui of een jas draagt, zit hij in de weg. Gelukkig is de nekband wel flexibel, waardoor hij geen pijn doet in je nek. Bovendien kun je de nekband oprollen, waardoor de oordopjes in je zak passen. Het moet wel een grote jaszak zijn, want in je skinny jeans past het niet. Het platte snoer en de magneten in de dopjes zorgen ervoor dat de kabel niet in de knoop raakt. Ook is de kans op kabelbreuk hierdoor kleiner.

Specificaties uitgelicht: bediening en Bluetooth connectie

Bediening

Met de afstandsbediening in de kabel wissel je van nummer, bepaal je het volume, pauzeer je de muziek, voer je handsfree telefoongesprekken en activeer je Siri. Ik heb het getest en het werkt allemaal prima. De knoppen reageren snel, waardoor je de muziek gemakkelijk bedient. Als rechtshandige vind ik het alleen onpraktisch dat de afstandsbediening aan de linkerkant zit. Wel vind ik de ingebouwde W1 chip handig. Dankzij deze chip maakt de BeatsX automatisch verbinding met je iPhone, iPad, Apple Watch of Mac. Let op: een iCloud account en macOS Sierra, iOS 10 of watchOS 3 software zijn hierbij een vereiste.

Conclusie

Doordat de BeatsX beschikt over de W1 chip is de batterijduur lang, verbinden de oortjes zich automatisch met je Apple apparaten en kun je de oordopjes al na 5 minuten opladen 2 uur gebruiken. De W1 chip is in mijn optiek dan ook een waardevolle toevoeging in het oordopjes landschap. Wel heb ik het gevoel dat Beats alle tijd in de W1 chip en het design heeft gestoken en daarbij het geluid is vergeten. In tegenstelling tot andere Beats producten is de bas bij de X compleet verdwenen.


© 1999 - 2019 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,4 / 10 - 17.090 beoordelingen