The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Manon

Specialisten review van de Black Eye Pro Kit

Ooit gedacht dat je smartphone je spiegelreflexcamera kon vervangen? Nee, ik ook niet. Het schijnt te kunnen met de smartphonelenzen van Black Eye. Als enthousiaste hobbyfotograaf moest ik dit natuurlijk testen. Ik mocht de ProKit met 3 verschillende lenzen uitproberen. Je leest alles over mijn bevindingen in onderstaande review.

Eerste indruk

  • 3 lenzen
  • Geen beeldstabilisatie
  • 220 gram
149,95
niet meer leverbaar

Aan de hand van de foto's op de achterkant van het doosje, zie ik meteen wat voor toffe foto's ik kan maken met deze lenzen. Black Eye belooft een telelens met 3x vergroting, een HD macrolens met 15x vergroting en een full frame fisheye lens. Genoeg materiaal om veel verschillende foto's mee te maken. De lenzen zitten stevig verpakt in een mooi en compact hoesje. Ik zie meteen dat het pakket een hele leuke gadget wordt voor mijn volgende stedentrip.

Lenzen

Telefoonlenzen

3 lenzen voor verschillende leuke effecten

De foto's die ik maakte met de full frame fisheye lens kregen het bekende bollingeffect zónder dat de randen onscherp werden. Ik heb het zelf niet getest in deze situatie, maar de lens leek me heel leuk voor het maken van extreme sportfoto's. Met de tele- en macrolens haalde ik mijn onderwerpen dichterbij. Met de macrolens kwamen de objecten 15x dichterbij en stelde ik op slechts een afstand van 2 centimeter scherp. Leuk voor het vastleggen van bijzondere details.

Beeldkwaliteit

Beeldkwaliteit

Kwaliteitsbeelden die je direct kunt delen

De meeste opzetlenzen voor je smartphone zorgen wel voor leuke effecten, maar maken de beeldkwaliteit van de foto's niet per se beter. Deze lenzen zijn met recht een vervanging van je camera te noemen. Het glas van de lenzen heeft een professionele coating die reflecties en beeldvervormingen tegengaat. Zowel mijn fisheye foto's als mijn macro- en telefoto's waren van goede beeldkwaliteit. Doordat ik kwaliteitsbeelden met mijn smartphone vastlegde, kon ik ze meteen met de wereld delen via Instagram.

Reisformaat

Stevig hoesje in reisformaat

Stevig hoesje waarmee je de lenzen veilig meeneemt op reis

Als hobbyfotograaf neem ik graag mijn beste fotoapparatuur mee op reis. Tijdens een korte stedentrip is dit vanwege mijn kleine koffer niet altijd mogelijk. Deze smartphonelenzen zitten verpakt in een stevig en compact hoesje dat gemakkelijk in je handbagage past. Zo hoef je je grote spiegelreflexcamera met extra lenzen in ieder geval niet mee te slepen en maak je nog steeds mooie foto's. 1 smartphonelens meenemen is ook mogelijk, die past met houder precies in het bijgeleverde zakje.

Bevestigen

Bevestigen op iPad

Het bevestigen van de lenzen ging vrij gemakkelijk. De lenzen draai je op een soort wasknijper die precies over de cameralens van je smartphone past. De lenzen zitten erg stevig vast via dit systeem. Hierbij maakt het overigens niet uit welke smartphone het is, de lenzen passen overal op. Ik kon de lenzen ook bevestigen op mijn iPad of laptop. Voor het maken van een groepsselfie met fisheye effect, bevestigde ik de lens net zo makkelijk op de frontcamera.

Conclusie

De smartphonelenzen toverden mijn telefoon in een handomdraai om tot een kwaliteitscamera. Ik maakte opeens toffe fisheye foto's en indrukwekkende macrofoto's. Het pakket is vooral interessant voor de fotograaf die niet altijd zijn zware fotoapparatuur mee wilt sjouwen en tegelijkertijd geen fotomoment wilt missen. Ook als je je camera niet bij je hebt, maak je met deze lenzen toffe kwaliteitsfoto's die het delen waard zijn. Met het stevige hoesje worden de smartphonelenzen je ideale reisaccessoire.

Manon
Artikel van:
Manon Cameraspecialist.

© 1999 - 2019 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 34.413 beoordelingen