The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Sanne

Specialisten review van de Canon EOS 4000D

Je hebt je oog laten vallen op de Canon EOS 4000D. Maar voor je tot aankoop overgaat wil je graag wat meer weten over het toestel. Ik testte de camera voor je en schreef er een specialisten review over. Hieronder lees je wat ik onder meer van het ontwerp en de beeldkwaliteit vind.

Eerste indruk

Eerste indruk

Een weinig opvallende spiegelreflexcamera, denk ik als ik de Canon EOS 4000D zie. De camera oogt zo op het eerste gezicht gebruiksvriendelijk. Er zitten niet enorm veel ingewikkelde mogelijkheden op volgens mij. Het is daarnaast een lekker compact toestel. Ik zie mezelf de camera wel meenemen tijdens mijn volgende reis.

Compact

Compact ontwerp

Een lichtgewicht camera die je overal mee naartoe neemt

Het toestel weegt nog geen halve kilo en mag hierdoor met recht een lichtgewicht camera genoemd worden. Ik houd de camera tijdens het fotograferen gemakkelijk met 1 hand vast. De rubberen greep aan de voorkant helpt hier ook bij. Het is een toestel dat je gemakkelijk overal mee naartoe neemt. Zo hoef je geen fotomoment meer te missen. Een nadeel van deze compactheid: het LCD scherm is vrij klein.

Creatief

Creatieve foto's

Creatieve foto's maken met de diverse instellingen

Dit is een goede camera voor de beginnende fotograaf die toch veel creativiteit wil inzetten. De camera heeft namelijk verschillende creatieve modi. Ik ben vooral te spreken over de modus 'Creative Auto'. Hierin bepaal ik bijvoorbeeld zelf welke sfeer mijn opnamen krijgen. Ik heb onder meer de keuze uit levendig, soft, warm en intens. De camera past automatisch de instellingen aan. Ook leuk is de stand voor culinaire fotografie, waarmee ik goede food foto's maak.

Gebruiksvriendelijk

Gebruiksvriendelijk

Makkelijk navigeren door de opties en heldere uitleg

Wat na het maken van een aantal opnamen vooral opvalt aan deze camera is de gebruiksvriendelijkheid. Hoewel ik zelf inmiddels goed overweg kan met spiegelreflexcamera's, lijkt dit toestel mij erg geschikt voor de beginnende fotograaf. Het aantal bedieningsknoppen is beperkt. Ook is het vinden van de juiste instellingen vrij eenvoudig. Daarnaast geeft de camera zelf goede uitleg bij de diverse standen. Zo leer je tijdens het fotografen ook nog wat bij over fotografie.

Beeldkwaliteit

Beeldkwaliteit

Geen optimale beeldresolutie maar wel Full HD video's

Het enige nadeel aan deze camera lijkt na een eerste test de beeldkwaliteit te zijn. De sensor is in vergelijking met andere modellen vrij klein. Met de 18 megapixel sensor van APS C formaat maakte ik prima foto's met voldoende detail. Als je voorkeur gaat naar een optimale beeldkwaliteit en een grote fotoresolutie, is dit niet de camera voor jou. Maar voor de beginnende fotograaf is het prima. Filmen kan daarentegen in Full HD kwaliteit, wat relatief goed is.

Conclusie

Deze camera is bij uitstek geschikt voor de beginnende fotograaf. Het begint al bij het formaat: de camera is lekker compact en licht van gewicht. Je neemt hem gemakkelijk overal mee naartoe. Daarnaast ontdekte ik dat het toestel goede uitleg geeft bij alle standen. Zo hoef je nooit lang te zoeken naar de juiste instellingen voor je foto. Het enige nadeel is dat je met dit toestel niet een optimale resolutie hebt door de relatief kleine beeldsensor.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.695 beoordelingen