The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Esmee

Specialisten review: Delsey Pluggage smart koffer

Een koffer die voor vertrek zijn eigen inhoud weegt, op slot kan met een vingerafdruk en jou een seintje geeft wanneer de koffer weer op de bagageband ligt. Dat is de Delsey Pluggage. In een uitgebreide test ben ik gaan kijken of deze features écht zo cool zijn als ze klinken en of ze goed werken. Nieuwsgierig geworden? Lezen maar!

Samengevat

Inhoud van 64 liter | Gewicht van 4,4 kg | Voor 1 à 2 weken vakantie
649,-
niet meer leverbaar
  • Openen van de koffer met je vingerafdruk, via de Pluggage app en het cijferslot.
  • Ingebouwde weegschaal zodat je je bagage weegt voor vertrek.
  • Ingebouwde USB poort om je elektronica overal op te laden.
  • Melding op je telefoon wanneer je koffer op de bagageband ligt.
  • Melding op je telefoon wanneer je koffer het vliegtuig ingaat.
  • Het internationaal tracken van je bagage werkt via een andere app, kost wat moeite om te installeren en is ook niet overal ter wereld mogelijk.
  • De koffer heeft geen ingebouwde powerbank, dus deze moet je zelf aanschaffen.
  • De Pluggage is maar in 1 kleur beschikbaar.

Eerste indruk

Eerste indruk koffer

De koffer komt binnen en mijn eerste indruk als ik hem uit de doos haal: wat een luxe! Je ziet (en voelt) gelijk het verschil tussen deze en goedkopere koffers. De dubbele ritsen zijn hier een goed voorbeeld van. Super fijn voor extra veiligheid en waterdichtheid. Ik draai de koffer een paar keer rond en merk dat dat heel soepel gaat. Al snel zie ik waarom: 4 dubbele wielen die 360 graden draaien. Dan snel de binnenkant bekijken en ook die ziet er afgewerkt uit. Een mooie, stevige voering en veel ritsvakken om je bagage overzichtelijk op te bergen, daar houd ik van. Zelfs een kleding- en schoenenzak zit erbij. Ook zie ik de witte tracker en batterijen. Aha, die zal ik straks vast nodig hebben. Tot slot download ik de Pluggage app op mijn telefoon en dan is het gewoon spelen met de app zoals met elke nieuwe app. Blij verrast ben ik als ik zie dat ik via 1 klik op de app de koffer kan openen. Hoe vet?

Specificaties uitgelicht

Dat het Franse merk Delsey weer een pareltje op de markt heeft gezet, is wel duidelijk. Maar het zijn niet alleen de dubbele ritsen en dubbele wielen die daaraan bijdragen. Nog het meest nieuwsgierig ben ik naar de smart features. In de koppen hieronder leg ik je graag uit wat die features betekenen en wat mijn eerste ervaringen daarmee zijn.

Openen met je vingerafdruk

Koffer openen met vingerafdruk

De eerste feature die ik wilde testen, was het openen van de koffer met mijn vingerafdruk. Het instellen hiervan duurt niet lang. Nadat ik de batterijen (eerder gevonden) in het blokje aan de binnenkant van de koffer heb gestopt, schoof ik het beschermingsvlak van de vingerafdruk open. Ik drukte op de witte knop aan de binnenkant van de koffer en plaatste mijn vinger op het daarvoor bestemde vlak. Wanneer het lichtje langdurig wit blijft, is je vingerafdruk afgenomen. De koffer neemt tot 30 vingerafdrukken af. Handig voor een vriendin of het hele gezin. Naast het openen van de koffer met de app en je vingerafdruk, kun je ook het normale cijferslot gebruiken.

Let wel op: leg je vinger soepel op het vlak en druk niet te hard. Anders leest de koffer hem niet.

Locatie van je koffer volgen

Locatie van koffer volgen

De Pluggage beschikt ook over een GPS-tracker waardoor je je koffer overal kan volgen. Bijvoorbeeld van luchthaven naar luchthaven of van stad tot stad. Om zo te garanderen dat jouw bagage veilig is. Voordat je de locatie functie kunt gebruiken, moet je wel eerst een andere app downloaden. Via Bluetooth kan je vervolgens de locatie van je koffer op de app zien. Maar helaas niet overal ter wereld, zoals in veel delen van Azië.

Ook heb je op de Pluggage app de optie om meldingen via Bluetooth te ontvangen. Bijvoorbeeld wanneer de koffer meer dan 3 meter weg van je is (carousel mode) of binnen een afstand van 3 meter van je is (alert mode). Super veilig en vooral handig wanneer je wilt weten of je koffer al op de bagageband ligt.

Nooit meer extra bagagekosten

bagagekosten

Dan door naar de weegschaal. Deze zit geïntegreerd in de koffer. Ik stop er wat kleding in om te kijken of de weegschaal ook daadwerkelijk werkt. Vervolgens druk ik op de ‘aan’ knop bij de weegschaal. Zodra de knop 0 kilogram aangeeft, til ik de koffer via de hendel op de zijkant op. 7 kilogram, geeft de koffer aan. Ik krijg hier ook een melding van op de mobiele app. Ik blij, zo kan ik in één oogopslag controleren of het gewicht van de koffer voldoet aan de vereisten van de luchtvaartmaatschappij waarmee ik reis.

Nooit meer zonder batterij

Batterij opladen koffer

Het overkomt mij regelmatig dat mijn telefoon al leeg is voordat ik ga vliegen. En ik moet mijn muziek hebben. Een geïntegreerde USB poort om je telefoon en tablet, waar dan ook, op te laden klinkt dan ook ideaal. Dus ik gauw uitproberen. Ik heb mijn eigen powerbank gebruikt, want die krijg je er niet bij. Wanneer je de powerbank koppelt aan het loshangende USB draad (zit aan de binnenkant van de koffer), kun je je telefoon via je oplaadkabel aan de buitenkant van de koffer weer nieuwe energie geven.

Conclusie

Het herkennen van je vingerafdruk, tracking via Bluetooth, de geïntegreerde weegschaal en USB poort. Het zijn hele vette features die goed bij een smart koffer passen. Daarnaast is de koffer in zijn totaliteit van hoge kwaliteit en gaat ie waarschijnlijk jarenlang mee. Het viel me wel tegen dat je de koffer niet wereldwijd kunt tracken. Dat verwacht je wel gezien het bedrag wat je er voor neerlegt. Ook heb je geen keuze uit de kleur, maar wel uit 3 formaten. Een kleine handbagage, een middelgrote of grote. Wie weet wat de volgende Pluggage ons brengt...


© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 13.960 beoordelingen