The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Manon

Specialisten review van de GoPro Karma Grip

Eindelijk is het zover, ik mag de GoPro Karma Grip testen. Ik heb er al veel over gehoord en gelezen dus mijn verwachtingen zijn hoog. De gimbal wordt geleverd met een harnas voor de HERO 5. Samen moeten ze zorgen voor trillingvrije en stabiele beelden. Laten we kijken of de gimbal en het resultaat van de beelden aan mijn verwachtingen voldoen.

In het kort

Geschikt voor: GoPro HERO 7,6, 5 en 4 | Maximale draaggewicht: 0,200 kg | Gewicht 0,490 kg
349,-
niet meer leverbaar

Pluspunten

  • De gimbal is eenvoudig te bedienen met slechts 4 knoppen.
  • Met de highlight knop markeer je alle hoogtepunten tijdens het filmen.
  • Het batterijniveau lees je in 1 oogopslag af van de grip.
  • Met de bevestigingsring bevestig je de grip aan je tas of andere voorwerpen.

Minpunten

  • Het scherm van de action camera is niet goed zichtbaar i.c.m. de grip.
  • De gimbal is niet bestand tegen water.
  • Het meegeleverde harnas is enkel geschikt voor de GoPro HERO 5.
  • De camera gaat niet automatisch uit wanneer je de grip uitzet.

Eerste indruk

De GoPro Karma Grip wordt geleverd met een bevestigingsring, HERO 5 harnas, usb kabel en polsriem. De bevestigingsring krijg je erbij om de grip aan een voorwerp zoals je tas te bevestigen, erg handig. Enthousiast ben ik over de meegeleverde voorgevormde case. Deze is stevig, heeft een strak uiterlijk en neem je eenvoudig met je mee. Wanneer ik de grip vasthoud, vallen me enkele dingen op. De kwaliteit is goed, het handvat ligt fijn in de hand en de bediening ziet er niet moeilijk uit. Ik ben benieuwd!

Bediening

Bediening met knoppen

Over de bediening kan ik heel kort zijn; de Karma Grip bedien je eenvoudig met 4 knoppen. De opname- en aan/uit knop spreken voor zich en werken zoals verwacht. De gimbal heeft een handige highlight knop waarmee je hoogtepunten tijdens het filmen markeert. Het doel van deze knop werd mij duidelijk tijdens het editen van de video. Hoogtepunten in de opnames worden meteen zichtbaar en dat werkt efficiënt. Over de vergrendelknop ben ik ook te spreken. Hiermee vergrendel je het tilt bereik van de HERO 5. Leuk ter afwisseling.

Gebruiksgemak

Zicht op het scherm

Door het professionele uiterlijk heeft de grip mijn verwachtingen overtroffen als het gaat om gebruiksgemak. Het bedieningspaneel is zo eenvoudig in gebruik dat je niet snel iets fout kan doen. Enige hinder ondervond ik wanneer ik tijdens het filmen op het scherm van mijn action camera mee wilde kijken. De grip ontneemt een deel van het zicht op het scherm van de camera. Dit is gelukkig op te lossen door het gebruik van de Capture app, waarmee je smartphone fungeert als scherm. Staat de grip uit, dan gaat hij alle kanten op. Een vergrendeling zou daarom geen overbodige luxe zijn.

De beelden

Beelden

Over het resultaat van de beelden ben ik zeer te spreken. Zoals je in de video ziet, staat mijn hond niet bepaald stil. Wat je niet ziet is dat ik continu achter haar aanren. Ondanks deze 2 cruciale factoren blijven de beelden stabiel en vloeiend. Top! Over het geluid van de opnames ben ik minder enthousiast. Door het harnas worden de microfoons enigszins afgedekt en dat is te horen wanneer je de video afspeelt. Het geluid klinkt wat dof en dat is jammer.

GoPro Capture en GoPro Quik app

GoPro Capture app

Na de Karma Grip te hebben getest op mijn hond, die het interessanter vond dan gedacht, heb ik het beeldmateriaal overgezet naar mijn smartphone met de Capture app. Het verbinden van je smartphone via wifi of bluetooth gaat snel en gemakkelijk. Met de app knip je foto's en korte stukjes video uit je filmmateriaal. Je deelt de beelden eenvoudig via social media. De bewerkingsapp Quik is absoluut van toegevoegde waarde wanneer je, net zoals ik, het filmpje wilt editen.

Manon
Artikel van:
Manon Videocameraspecialist.


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 22.380 beoordelingen