The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door David

[oud] Review van de HP Spectre

Met de Spectre serie mikt HP op veeleisende gebruikers die best bereid zijn om te betalen voor goede looks. Tijd dus om deze slanke laptops met luxueuze uitstraling eens met een kritische blik te bekijken.

In het kort

Pluspunten van de HP Spectre

  • Dunne, stevige behuizing
  • Opvallende, luxueuze uitstraling
  • Geschikt voor zware taken
  • Fijn toetsenbord

Minpunten van de HP Spectre

  • Tegenvallende batterijduur
  • Herrie van de koeling

De Spectre gaat voor goud

HP volgt met de Spectre de laatste trend in laptopland als het gaat om looks. want, goud is in. De gouden accenten op de Spectre zullen vast niet voor iedereen zijn, maar een kleine steekproef onder collega's was toch echt eenduidig: Mooi! Netjes! Sjiek! HP mikt dan ook duidelijk op liefhebbers van strak design, maar die geen MacBook willen. De gouden rand is wel zeer vingerafdrukgevoelig. Vind je de goud/zwarte kleurencombinatie niet mooi, dan biedt HP ook nog de optie voor de meer traditionele grijze variant.

Bestand tegen een stootje

Solide. Dat is het woord dat me meteen te binnen schoot toen ik de Spectre in handen kreeg. De aluminium behuizing kan tegen een stootje en voelt niet aan alsof hij bij de eerste de beste valpartij kapot is. Ook de flexibele 2-in-1 versie die ik testte, de Spectre x360, voelde in geen van de 4 werkstanden 'wiebelig' aan. Een serie kijken in de tentstand in de trein was ook geen probleem. Ondanks het getril van het treinstel verloor de 'tent' nooit zijn vorm.

Prima geschikt voor multitasken

De Spectre heeft voldoende rekenkracht om flink te multitasken. Gedurende mijn week met de Spectre x360 luisterde ik vaak muziek, terwijl ik veel sites, documenten en Photoshop open had staan. En op een enkele hapering na, kon ik die programma's altijd prima tegelijkertijd gebruiken. Nadeel is wel het hinderlijke gezoem van de koeling. De twee ventilators moeten af en toe hard werken.

Vergeet de oplader niet

HP zegt dat de Spectre x360 een batterijduur van 12,5 uur heeft, maar zo lang hield mijn testmodel het niet vol. Op een werkdag waar ik een paar uur muziek luisterde, verschillende sites en documenten open had staan en een paar foto's bewerkte, hield de batterij er na 7 uur en 12 minuten mee op. Niet heel erg slecht, maar wel heel ver van de beloofde 12 uur.

Conclusie

De HP Spectre zou je kunnen zien als de MacBook onder de Windows apparaten. Deze laptop is voor mensen die prestaties belangrijk vinden, maar ook bereid zijn om flink te betalen voor goede looks. Of je nou voor de 2-in-1 of de 'normale' versie van de Spectre gaat, er zijn een aantal overeenkomsten: de bouwkwaliteit is meer dan in orde, je krijgt veel rekenkracht en een future proof laptop. Je legt flink wat geld neer voor de Spectre, maar weet wel dat hij over een jaar of 5 nog steeds prima meekan.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.316 beoordelingen