The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Laurence

Specialisten review van de JBL Flip 4

De JBL Flip 4 heeft een compact formaat, maar ik kom er al snel achter dat dit niets zegt over het geluid. Deze Bluetooth speaker beschikt over passieve radiatoren, waardoor het geluid krachtig en de bas diep klinkt. Door het waterbestendige ontwerp neem ik hem probleemloos mee naar het strand of een park. Ik heb ook de andere eigenschappen van de speakers getest, zoals het ontwerp en de bediening. Op deze pagina lees je mijn ervaringen.

Flip 5: de opvolger van de Flip 4

12 uur batterijduur | Compact (10-20 cm) | Waterdicht
99,-
op voorraad

De JBL Flip 4 is niet meer verkrijgbaar. Gelukkig heeft JBL een nieuwe versie op de markt gebracht, namelijk de JBL Flip 5. De 2 speakers zijn vergelijkbaar, maar de Flip 5 heeft wel een upgrade gehad. Het geluid is voller en ook de bluetooth verbinding is verbeterd. Ook laadt de speaker nu volledig binnen 2,5 uur op in plaats van 3,5 uur.

Eerste indruk

Speaker in het zwembad

De compacte Flip 4 ligt lekker in de hand en voelt stevig, maar niet zwaar aan. Dit komt doordat de behuizing uit duurzaam weefsel en stevig rubber bestaat. Aan de zijkanten van de speaker zitten passieve radiatoren die een diepe bas produceren. Ik vraag me af hoe het basgeluid klinkt en of de lage tonen niet overheersen. Ook handig: er zit een draaglus aan de behuizing vast waarmee ik de luidspreker aan een tas bevestig. In de doos zit een usb oplaadkabel en een snelstartgids.

Het geluid

Speaker op strand

De passieve radiatoren zorgen ervoor dat de bas extra stevig klinkt. Hierdoor levert de speaker ondanks het compacte formaat een diepe geluidsweergave. Ik zet een dance, rock en hiphop nummer op en bij elk nummer komen de lage tonen duidelijk naar voren in de mix. De vocalen en effecten worden niet overstemd, maar blijven zuiver en verstaanbaar.

De accuduur

Speaker bij zwembad

De JBL Flip 4 heeft een accuduur van 12 uur. Dat is langer dan gemiddeld, want bij de meeste speakers in deze prijsklasse is de accuduur 8 uur of lager. De accustatus wordt aangegeven door 5 ingebouwde lampjes. Hierdoor zie ik precies wanneer het tijd is om de accu op te laden.

Het ontwerp

Speaker onderwater

Met een breedte van 17,5 centimeter is de Flip 4 compact. JBL zegt dat de speaker een IPX7 certificering heeft. Dit betekent dat hij volledig waterdicht is. Er kan geen water in de usb of aux ingang komen, want ze worden beschermd door een rubberen dop. Ik neem de proef op de som en houd de speaker onder de kraan. Dit had geen effect op het geluid. De meegeleverde draaglus is een leuk extraatje. Hiermee maak ik de luidspreker vast aan mijn tas, zodat ik naar muziek luister als ik naar het strand loop.

De bediening

Bedieningsknoppen Flip 4

Ik vind het niet handig als ik steeds mijn telefoon moet pakken om de muziek te regelen. Daarom ben ik fan van de grote knoppen waarmee ik het volume aanpas, de muziek op pauze zet of een inkomend telefoongesprek beantwoord. De JBL Connect+ functie is een handige toevoeging. Als je de Connect app op je smartphone of tablet downloadt, koppel je ongelimiteerd veel JBL speakers aan elkaar. Zo ontstaat er een krachtig geluidssysteem.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 20.854 beoordelingen