The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Dylan

Specialisten review van de KRK RP5 G3 Rokit

Vandaag de dag zie je ze in veel studio's en DJ setups terug: de KRK RP5 G3 Rokit studio monitors. Je herkent de speakers aan de iconische geel gekleurde woofer. Ik heb de studio monitors getest om te kijken waarom ze nu zo populair zijn. Mijn vermoeden is dat de KRK's een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding hebben en daarom goed in de smaak vallen bij menig producer en DJ.

Samengevat

Studio monitor voor producers | Actieve speaker | 5 inch woofer
126,99
niet meer leverbaar
  • De monitor speaker klinkt voor een speaker tegen dit prijspunt erg gedetailleerd.
  • Het basgeluid is krachtig.
  • De speaker heeft gebalanceerde XLR en TRS (6,3 mm jack) ingangen, maar ook een ongebalanceerde RCA (tulp) ingang.
  • Met de HF en LF regelaars pas je het geluid aan op de akoestiek van je ruimte.
  • Om weloverwogen beslissingen te nemen over de mix van lage frequenties heb je een subwoofer nodig.

Eerste indruk

KRK RP5 G3

Daar gaan we. Doos open en uitladen maar. Vanwege het kleine ontwerp verwachtte ik dat de speakers een laag gewicht hadden. Het tegendeel is waar en dat is prettig. Ook voelt de behuizing solide en stevig aan. Aan de achterkant zie ik een XLR, TRS (6,3 mm) en een RCA (tulp) ingang. De XLR aansluiting is helaas niet van Neutrik. Om een kabel los te koppelen, zal je een beetje kracht moeten zetten.

Specificaties uitgelicht: gedetailleerde geluidsweergave

Het is niet mogelijk om op gehoor te testen hoe eerlijk de speakers klinken. Hierdoor beperk ik mij tot de beleving en beoordeel ik of de weergave gedetailleerd is. Ik zet een paar nummers van Voices From The Lake op. Deze muziekstijl leunt op nuances en detail. Meteen word ik overdonderd door een gedetailleerde weergave van klikjes, micro modulaties en intelligent gebruik van reverb. Hier word ik blij van. Ik kan dus stellen dat de RP5's mijn non-wetenschappelijke test doorstaan hebben.

Specificaties uitgelicht: basweergave

We hebben te maken met een 5 inch studio monitor. Daarom mag ik niet verwachten dat ik alle details in de lage frequenties zal horen. Dat gezegd te hebben, pomp ik een Robag Wruhme Remix op Michael Meyer's Baumhaus door de speakers. Mijn wapen om de lage frequenties te testen. Ik ben positief verrast. De kick dreunt en de lage frequenties zijn goed te horen. Af en toe klinkt het basgeluid wel ietwat modderig.

Specificaties uitgelicht: aansluitingen

Je hebt de keuze uit 3 aansluitingen om de speakers aan te sluiten op je audio interface of mengpaneel. De XLR en TRS (6,3 mm) ingangen zijn gebalanceerd en de RCA (tulp) ingang is ongebalanceerd. Ik ben blij om te zien dat de speakers gebalanceerde ingangen hebben. Als je de mogelijkheid hebt om gebalanceerde kabels aan te sluiten op een gebalanceerde ingang, dan moet je dit altijd doen. Hiermee voorkom je dat de kabel een ongewenst signaal opvangt.

Specificaties uitgelicht: low en high frequency schakelaars

Aan de achterkant van de speakers zitten low en high frequency schakelaars. Hiermee draai je lage of hoge frequenties harder of zachter en pas je het geluid aan op de akoestiek van je ruimte. Omdat ik in een kleine en akoestisch onbehandelde ruimte zit, probeer ik het. Ik draai de lage frequenties wat zachter en zoek de balans tussen hoog en laag. Het klinkt al beter. Dit maakt de speaker ideaal voor de startende producer die in een kleine ruimte werkt.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.295 beoordelingen