The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue

In het kort

55 inch | 3840 x 2160 resolutie | Touch screen flipboard
2.489,-
niet meer leverbaar
  • Een digitaal whiteboard, waardoor je nooit hoeft te wissen of papier hoeft te vervangen.
  • Door de meegeleverde standaard is de Samsung Flip te verplaatsen.
  • Presenteer draadloos vanaf je laptop of smartphone.
  • Teken over foto's heen.
  • De houten pennetjes voelen niet erg solide aan.
  • Je slaat slides niet op in de cloud.

Uit de doos

De Samsung Flip wordt geleverd in twee flinke dozen. De ene doos is duidelijk het beeldscherm, met de naam van het product en de schermgrootte erop gedrukt. De andere doos heeft geen merktekens. Hier zit de standaard in. Ik maakte als eerste deze doos open en dat bleek een schot in de roos. Voordat je de Flip in gebruik kunt nemen, moet de standaard namelijk geïnstalleerd zijn. Allebei de onderdelen zitten sober verpakt. Je vindt de benodigde schroeven voor de installatie en de handleiding verspreid over de dozen.

De installatie

Samsung Flip Eerste Gebruik

Voor de Samsung Flip werkt, is er eerst wat handwerk nodig. Samen met 2 collega's ga ik aan de slag om de standaard in elkaar te zetten. Dat blijkt vrij eenvoudig te gaan. Als je de handleiding volgt dan plaats je de wielen op de juiste manier aan het frame (vastzetten met 2 maal 4 schroefjes) en monteer je ook snel de standaard voor een laptop of pc. De enige uitdaging is het scherm zelf. Die is erg zwaar. Je gebruikt een schroevendraaier om deze aan de standaard te monteren. Binnen een halfuur hadden we de Samsung Flip in elkaar. Het large format display werkt daarna zonder installatie.

Voor wie is Samsung Flip bedoeld?

Doelgroep Samsung Flip

Je gebruikt de Samsung Flip met name op kantoor. Bijvoorbeeld in een vergaderruimte. Je kunt het scherm daar naast de huidige installatie plaatsen óf alleen de Flip er hangen. Behalve een digitale flipover is dit namelijk ook een 55 inch 4K scherm. Voldoende voor je presentaties. Daardoor is de Flip geschikt voor alle bedrijven. Groot of klein. Heb je bijvoorbeeld 2 vergaderkamers, dan kun je de unit daar plaatsen waar je hem nodig hebt.

Praktijk: gebruiken als whiteboard of flipover

Samsung Flip Als Whiteboard

Is de Samsung Flip eenmaal opgestart, dan zie je een groot wit scherm met enkele opties. Met behulp van de houten pennetjes ga je direct aan de slag. Je schrijft eenvoudig al je ideëen op en markeert de beste suggesties met de stompe achterkant van de pen. Het valt me direct op hoe snel het beeldscherm hierbij reageert. De streep komt niet lang achter je input aan, maar staat praktisch direct op het scherm. Ook het wissen door je hand over het scherm te vegen gaat vanzelf.

Tijdens het brainstormen valt me ook direct op hoe eenvoudig je het scherm draait. Dit voelt soepel en degelijk. Het is handig om snel te schakelen, afhankelijk van wat je op wilt schrijven. Je hebt bovendien de keuze uit verschillende kleuren, maar wel uit enkele beperkte paletten. Wel handig voor de duidelijkheid. Is de brainstorm sessie klaar? Dan sla je de slides van de Flip eenvoudig op. Dat doe je op een usb stick of op de netwerkopslag van je bedrijf. Ook kun je het bestand naar jezelf mailen. Zo hoef je achteraf geen foto's van het scherm te maken, zoals je nu doet.

Praktijk: gebruiken tijdens presentaties

Samsung Flip Presentatie

De Samsung Flip is niet alleen een digitale flipover of een digitaal whiteboard, maar bovendien ook een beeldscherm. Dat betekent dat je de Flip ook gebruikt voor presentaties. Zo koppel je een Android smartphone of laptop eenvoudig met behulp van Miracast. Je stuurt de beelden op die manier draadloos naar de Samsung Flip, je telefoon bestuur je zelfs via het touch screen, waardoor ik me even Herman de Schermman voel als ik door verschillende slides schuif.

Natuurlijk heeft de Flip ook gewoon een HDMI-aansluiting, waardoor je computers ook bedraad aansluit. Met behulp van een USB kabel bedien je deze pc's vervolgens ook via het touchscreen. Zo ga je met veel vaart door een presentatie. Een leuke optie is om screenshots te maken van je telefoon of pc. Deze screenshots plaats je vervolgens op de flipover en je maakt er eenvoudig notities of tekeningen op. Zo richt je bijvoorbeeld het kantoor opnieuw in met behulp van echte foto's of plattegronden.

Conclusie

55 inch | 3840 x 2160 resolutie | Touch screen flipboard
2.489,-
niet meer leverbaar

In eerste instantie dacht ik dat de Samsung Flip een leuke gadget zou zijn. Een combinatie van whiteboard of flipover met een large format display klinkt immers niet direct nuttig. Maar dat veranderde direct toen ik het scherm voor het eerst gebruikte. Leuk is het zeker, maar het niveau van een gadget overstijgt dit large format display volledig. Het is handig bij een brainstorm, je houdt simpel notities bij en deelt die snel met iedereen. Immers, uitwerken van een brainstorm hoeft niet meer. Je stuurt gewoon de bestanden naar al je collega's. Daarnaast is de Flip en presentatiescherm dat je bedient via het touchscreen. Erg handig. Ik verwacht dan ook dat dit product snel in veel vergaderkamers terecht zal komen.© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 16.824 beoordelingen