The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jimmy

Specialisten review: Samsung Gear VR met Controller

Zo ongeveer tegelijk met de lancering van de Samsung Galaxy S8 kondigde Samsung stilletjes een nieuwe versie van de Samsung Gear VR aan. Deze VR bril is een kleine maar toch interessante update van de eerdere Samsung Gear VR 2. De nieuwe Gear VR gebruik je met de Samsung Galaxy S7 of Samsung Galaxy S8 en wordt geleverd met een controller. In deze review lees je hoe mij dat bevalt.

Samsung Gear VR 4 + Controller

Beeldscherm van je smartphone | Geschikt voor Samsung telefoons | Geschikt voor brildragers | Geïntegreerde besturing | Verstelbare lenzen
129,-
niet meer leverbaar
  • De meegeleverde controller maakt de bediening in VR erg natuurlijk.
  • Betere lenzen zorgen voor een grotere kijkhoek en scherper beeld.
  • Ik gebruik de Gear VR ook voor augmented reality apps.
  • De controller werkt op 2x AAA batterijen en kan niet worden opgeladen.
  • Je gebruikt hem alleen met de Samsung Galaxy S7 of S8 (plus).

In het kort

In het kort

Ik heb de nieuwe Samsung Gear VR getest in combinatie met de Samsung Galaxy S8. Deze gloednieuwe telefoon zorgt ervoor dat VR apps zonder haperingen vertoont worden, wat de VR beleving ten goede komt. De Gear VR zit met 2 banden om je hoofd heen en is eenvoudig af te stellen met klittenband. De lenzen zijn af te stellen op de afstand tussen je ogen en de afstand tot het scherm. De meegeleverde controller heeft onder andere een trigger knop, wat schiet spelletjes erg leuk maakt. De controller detecteer je bewegingen nauwkeurig, zodat je eenvoudig iets selecteert.

In de doos

In de doos

Bij het openen van de doos kom ik 2 dingen tegen. De Gear VR bril zelf en een klein doosje met losse accessoires. Na het uitpakken van het doosje ligt op tafel:

  • De nieuwe Samsung Gear VR
  • De Samsung Gear VR controller + polsbandje
  • 2x een losse hoofdband
  • 2x AAA batterijen + micro usb connector

Voordat ik aan de slag ga moet ik eerst de hoofdbanden vastmaken en de controller voorzien van batterijen en het polsbandje. Na het aansluiten van de Galaxy S8 installeert de benodigde software vanzelf, al moes ik wel een aantal vervelende registratieprocessen doorlopen. Daarna betreed ik de VR wereld.

De Gear VR in gebruik

In gebruik

De nieuwe Samsung Gear VR zit net als zijn voorganger comfortabel op je gezicht. De stoffen binnenkant drukt niet vervelend tegen je gezicht, al neemt het wel al je zweet op. De kijkhoek lijkt groter, waardoor ik in een shooter als Dead and Buried de zombies goed op mij af zag komen. De bewegingscontroller is over het hele scherm te gebruiken, waardoor ik het meeste vanuit mijn pols kan bereiken. De controller registreert mijn bewegingen erg nauwkeurig. Na wat oefenen krijg ik steeds makkelijker een headshot voor elkaar. Tijdens het spelen ga je vanwege de grote kijkhoek helemaal op in de ervaring en heb je geen last van zwarte randen rondom het scherm.

Rondzwaaien met de controller

Rondzwaaien

In plaats van de knoppen op de zijkant van de Gear VR te gebruiken, ging ik nu aan de slag met de Gear VR controller. Met deze bewegingscontroller zit ik gewoon ontspannen in mijn stoel, en navigeer vanuit de losse pols door menu's en apps heen. Soms moet ik de controller opnieuw centreren, maar dat is snel gebeurd door 2 seconden op de thuisknop te drukken. In spelletjes verandert de controller in je virtuele wapen en geraak je aan het schieten op je tegenstanders. Je gebruikt hierbij de trekker achter op de controller, net als tijdens het selecteren in een menu.

Conclusie

De nieuwe Samsung Gear VR is ten opzicht van de Gear VR 2 een fijne iteratie wat betreft gebruiksgemak en beeldkwaliteit. De verbeterde lenzen zorgen ervoor dat je nog meer op gaat in de virtual reality beleving. Voordat je aan de slag gaat moet je echter wel door een aantal registratieprocessen heen en koppel je onder andere je Facebook account. De controller maakt de bediening van de VR bril stukken eenvoudiger en levert een aantal leuke games op. Voor een volgende versie van de Gear VR zou ik graag willen zien dat ook diepte bewegingen geregistreerd worden, zodat je om objecten heen kunt bewegen.

Jimmy
Artikel van:
Jimmy VRspecialist.


© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 16.224 beoordelingen