The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Laurence

Specialisten review van de Sonos One

De Sonos One is de vernieuwde versie van de iconische Play:1 speaker. De Sonos One klinkt vrijwel identiek en heeft hetzelfde formaat. Door de toevoeging van een interactief touchpad en spraakbesturing is de speaker een stuk slimmer geworden dan zijn voorganger. Op deze pagina lees je al mijn bevindingen.

Samengevat

Geen bluetooth | Middelgroot (15-25 cm) | Ingebouwde Google Assistant
229,-
tijdelijk uitverkocht
  • Het touchpad zorgt voor een eenvoudige bediening.
  • Met de ingebouwde Google Assistant stuur je de speaker aan via spraakopdrachten.
  • De installatie van de speaker verloopt snel en overzichtelijk.
  • Via de app nummers afspelen en afspeellijsten maken werkt erg eenvoudig.
  • De hoge tonen en vocalen worden helder weergegeven.
  • De speaker ondersteunt geen bluetooth.

Eerste indruk van de Sonos One

Eerste indruk Sonos One

Aan de bovenkant van het compleet zwarte ontwerp zitten geen knoppen, maar een interactief touchpad. Met een tik verander je het volume, terwijl je met veegbewegingen een nummer overslaat. Dit werkt een stuk prettiger dan steeds kleine knoppen indrukken. Wat ook opvalt, is dat de speaker een toegewijde pairing knop heeft. Dit maakt de installatie eenvoudiger dan bij de Play:1, waarbij je meerdere knoppen tegelijk in moet drukken.

Snelle installatie

Snelle installatie Sonos One

Net zoals bij de Play:1 duurt de installatie van de Sonos One nog geen 10 minuten. Ik sluit de speaker aan op het stopcontact, open de Sonos Controller app op mijn smartphone en start de installatie. Wanneer je de app nog niet hebt, download je deze eerst. Dit kost slechts een paar minuten. Vervolgens begeleidt de app je door een gemakkelijk installatieproces. Elke stap wordt duidelijk uitgelegd met tekst en ondersteunende afbeeldingen.

Makkelijk te bedienen

Bediening Sonos One

Na de installatie heb ik mijn Spotify account binnen 1 minuut met de app geïntegreerd. Ik luister naar mijn favoriete afspeellijsten en stel wachtrijen samen. Omdat ik ook een Play:1 heb, kan ik de speakers in de app aan verschillende kamers toekennen. Naast de app, bedien je de speaker ook met je stem. Ik gebruik spraakopdrachten om het volume hoger te zetten, het volgende nummer af te spelen en de muziek te pauzeren. Je stelt de Google Assistant ook vragen over het weer, verkeer of je eigen agenda.

Helder geluid

Sonos one close-up

Net zoals de Play:1 beschikt de One over 2 klasse D versterkers die een tweeter en middentoon driver aansturen. Hierdoor verschillen hun geluidsprestaties nauwelijks van elkaar. Voor een speaker van dit formaat levert de One een helder geluid. Vooral de vocalen komen duidelijk naar voren in de mix. De bas klinkt niet erg gedefinieerd, maar wel verrassend stevig. Wanneer ik Brass Monkey van Beasty Boys opzet, zijn de lage tonen duidelijk hoorbaar.

Geschikt voor kleinere ruimtes

Sonos one in de slaapkamer

Ondanks de heldere en verrassend stevige geluidsweergave produceert de Sonos One geen hoog volume. Daarnaast is de speaker alleen geschikt voor streamen, want hij heeft helaas geen audio ingangen. Hierdoor sluit je de One niet aan op je mp3 speler, laptop of smartphone. Een verbinding met je televisie is niet mogelijk. Dit maakt de One niet geschikt voor een grote woonkamer. Deze speaker komt vooral tot zijn recht in een slaapkamer of keuken. Door het waterbestendige ontwerp gebruik je hem ook probleemloos in een badkamer of tuin, mits er een stopcontact aanwezig is.

Conclusie

Geen bluetooth | Middelgroot (15-25 cm) | Ingebouwde Google Assistant
229,-
tijdelijk uitverkocht

De Sonos One is een volwaardige opvolger van de Play:1. Door de extra functies haal je een speaker in huis met identieke geluidsprestaties als zijn voorganger, maar met meer mogelijkheden. Het is fijn dat de Sonos One te koppelen is aan een tweede One om een stereopaar te creëren. Daarnaast is het aansturen via spraakcommando’s een echte toevoeging. De interactieve touchpad maakt de bediening van de speaker erg gemakkelijk.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.612 beoordelingen