The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Tamara

Specialisten review van de Sonos Playbar

Als ik thuis naar een film kijk, ben ik aangewezen op de matige speakers van mijn televisie. Ik kan het volume zo hoog zetten als ik wil, stemmen of effecten klinken nooit duidelijk. Tijdens het testen van de Sonos Playbar hoorde ik direct dat deze soundbar een grote upgrade was. In deze review vertel ik je er meer over.

Sonos Playbar

9 kanaals | Optische aansluiting | Streamt via wifi
734,-
niet meer leverbaar
  • De 9 versterkte luidsprekers produceren een helder geluid.
  • Met extra Sonos speakers maak je eenvoudig een surround of multiroom opstelling.
  • Luister naar muziek van meer dan 60 streamingdiensten zoals Apple Music, Spotify, Deezer en Soundcloud.
  • De speakers hebben geen AirPlay of Bluetooth ondersteuning.
  • Je kunt de soundbar niet met een HDMI kabel op je tv aansluiten.

Eerste indruk

Sonos Playbar: fors en minimalistisch

Fors en minimalistisch De Playbar is strak en minimalistisch afgewerkt, maar wel vrij fors. Voor de beste geluidsweergave plaats je de soundbar op zijn dunne kant. In dit geval is het ontwerp 14 centimeter hoog, waardoor hij niet onder mijn tv past. Hierdoor moest ik hem lager bij de grond zetten. Hangt je televisie aan de muur, dan is dit geen probleem. Ik vind het handig dat er een optische kabel meegeleverd wordt. Tijdens de installatie wil je er niet achter komen dat je nog een aansluitkabel moet kopen.

Installatie

Installatie Sonos Playbar

Klaar in een kwartier Nadat ik de Playbar op het stopcontact aansloot, begeleidde de Sonos app mij langs een eenvoudig installatieproces. In totaal kostte het mij een klein kwartier om de soundbar aan te sluiten. Dit duurt iets langer dan bij de Play:1, omdat hier meer stappen aan toegevoegd zijn. Zo kun je de soundbar direct synchroniseren met de infrarood afstandsbediening van je tv. Dat is handig als je niet steeds je smartphone wilt pakken om het volume aan te passen.

De app

Sonos app

Gebruiksvriendelijk Na de installatie speelde de soundbar het geluid van mijn televisie af. Ik opende de app om met de functies te experimenteren. Zo paste ik met de equalizer de bas of treble aan. Het resultaat van je wijzigingen is direct hoorbaar, zodat je snel je favoriete geluidsweergave kiest. Nadat ik klaar was met tv kijken, schakelde ik via het hoofdmenu naar de streamingdienst TuneIn. Binnen een paar seconden wisselde ik tussen radiozenders van over de hele wereld.

Geluid

Geluid Sonos Playbar

Ruimtelijk en krachtig Toen ik de actiefilm John Wick 2 bekeek, maakte de Playbar gelijk indruk. Ondanks de bombastische soundtrack was het gefluister van een personage duidelijk hoorbaar. De soundbar heeft 9 ingebouwde drivers die het geluid naar verschillende richtingen sturen. Verwacht geen surround ervaring, maar een ruimtelijk geluid. Hoewel de soundbar laag bij de grond stond, leken effecten geregeld van boven te komen. Tijdens een actiescène klonken de effecten krachtig, maar voor een stevige bas heb je een Sonos Sub subwoofer nodig.

Connectiviteit

Playbar bij televisie

Bijna helemaal draadloos Doordat een HDMI ingang ontbreekt, kun je de soundbar alleen met een optische kabel op je tv aansluiten. Let er dus op dat je televisie deze aansluiting heeft. Heb je extra Sonos speakers, dan zijn de draadloze verbindingsmogelijkheden handige pluspunten. Met de app voeg je eenvoudig een Sub of 2 Play speakers toe. Hiermee breid je de home cinema ervaring uit met diepe bastonen of een echt surround geluid. Dankzij de draadloze connectie trek je geen kabels door je huis.

Geschikt voor ruimte

Geschikt voor ruimte

Grote kamers De Playbar bereikt moeiteloos een hoog volume, terwijl het geluid niet vervormt. Dit maakt hem geschikt voor elke ruimte. Ik testte de soundbar in een kleine woonkamer. Om de volledige ruimte te vullen, hoefde ik het volume niet op de helft te zetten. Vooral in grote kamers raad ik de toevoeging van een Sub aan. Op deze manier gaan de bastonen niet verloren.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.739 beoordelingen