The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Richard

Specialisten review: WD My Cloud Home

De WD My Cloud Home is de opvolger van de originele WD My Cloud. Daarmee creëer je een persoonlijke cloud voor thuis. Al je bestanden zijn draadloos benaderbaar vanaf je smartphone en je laptop. De nieuwe WD My Cloud Home heeft een krachtigere processor en een verbeterde app. Dat lijkt niet zo bijzonder, maar het maakt wel een wereld van verschil. Daarom onderwerp ik deze persoonlijke cloud aan een uitgebreide test. Wat kun je precies met de WD My Cloud Home en hoe goed werkt het apparaat? Dat zocht ik voor je uit.

In het kort

Gebruiksklaar | 1GB RAM + Quad core CPU | 4K streaming en Plex
158,99
op voorraad
  • Dankzij de verbeterde app zijn bestanden beter bereikbaar vanaf je smartphone.
  • In tegenstelling tot zijn voorganger stream je nu media via Plex naar je smartphone, tablet, smart tv en computers.
  • De installatie van de WD My Cloud Home is eenvoudig en snel dankzij de installatiehulp via de app.
  • Je back-upt bestanden zonder maar één kabel te hoeven koppelen.
  • Installatie van extra apps zoals Plex werkt alleen op desktops en is wat omslachtig.

Uit de doos

WD levert de My Cloud Home in een eenvoudige kartonnen verpakking. Bij het openmaken zie ik meteen het handige installatiekaartje (dat je écht nodig hebt om te installeren). Aan de rand van de doos vind ik de stroomkabel en een netwerkkabel. Handig, nu heb ik alles om het apparaat in gebruik te nemen. De bovenste helft van het apparaat is mooi afgewerkt. Het materiaal lijkt op en voelt aan als wit egaal marmer, heel solide. De onderste helft is van grijs kunststof dat wel stevig is, maar wat dun aanvoelt. Dat komt misschien door het ruitpatroon dat licht in het oppervlak gesneden is. Door deze combi is het wel een mooi apparaat, dat prima in mijn interieur past.

De WD My Cloud Home in gebruik

WD My Cloud onderweg

Onderweg: bestanden openen uit de cloud

Ik klap mijn MacBook open en ik zie de map van de WD My Cloud Home gelijk op mijn bureaublad. Ik versleep alvast een film zodat ik die vanavond op mijn tablet bekijk. Om te testen of ik bestanden buitenshuis kan openen op mijn smartphone, ging ik naar de supermarkt. Voor het schap pak ik mijn smartphone, open ik de WD My Cloud app en zoek ik mijn wekelijkse boodschappenlijst op. Zonder moeite open ik het bestand via de 4G verbinding van mijn telefoon. Het videobestand van de film staat er ook tussen, maar de app geeft een melding dat het wel erg veel mobiele data kost als ik de film afspeel. Handig dat ik daaraan herinnerd wordt.

Thuis op de bank: films streamen via app en Plex

WD Cloud thuis

's Avonds ben ik wel toe aan een filmpje op mijn tablet. Er is geen app voor tablets, maar de overzichtelijke website ziet er exact hetzelfde uit als de app voor smartphones. Ik log in en tik het icoontje van de video aan die ik eerder op de harde schijf had gezet. Hij laadt een paar seconden en dan geniet ik van de film op mijn iPad. Uit nieuwsgierigheid download ik ook Plex. Op de originele WD My Cloud werkt Plex niet. Dat vond ik jammer, want Plex is een handige app. Je kijkt er films mee op bijna elk apparaat: smart tv's, computers en smartphones. De WD My Cloud Home kan dat nu wel dankzij de krachtige quad core processor. Ik installeer Plex app op mijn Mac, smart tv en de WD My Cloud Home zelf, via de desktop app. De Plex optie zit weggestopt in menuutjes, en vergt wat tijd, maar het is de moeite waard. De app verzamelt mijn video's, ik plof neer op de bank en open Plex op mijn tv. Nu kijk ik ook mijn favoriete films op het grote scherm van mijn smart tv.

Conclusie

De WD My Cloud Home is een welkome verbetering ten opzichte van de eerste WD My Cloud. De NAS is dankzij de app nu een handige en veelzijdige persoonlijke cloud die je films, vakantiefoto's en al je andere bestanden op één centrale plek bewaart. Ik hoef niet meer te zoeken naar mijn externe harde schijf, deze aan te sluiten en weer los te koppelen als ik mijn bestanden op een andere computer gebruik. Ik maak back-ups van mijn telefoon en laptop, en ik kan zelfs mijn bestanden buitenshuis openen. Films bekijk ik direct op mijn tablet via de gebruiksvriendelijke WD My Cloud Home site én Plex. Het installeren van de WD My Cloud Home duurt niet lang, gelukkig vertelt WD welke installatiestappen je precies volgt zodat hij gebruiksklaar is. Ben je op zoek naar een persoonlijke cloud oplossing die ook je films streamt, dan biedt WD met de WD My Cloud Home een handige draadloze en complete opslagoplossing.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.273 beoordelingen