The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Manon

Advies over fisheye lenzen

Een fisheye lens creëert opzettelijk vertekening. Stel je voor dat je naar een reflectie in een verkeersspiegel kijkt of door een kijkgaatje in een deur. Alles ziet er bolvormig uit. Dat effect creëer je met een fisheye lens. Vaak gebruiken fotografen deze lens op feestjes, tijdens vakanties of bij het fotograferen van verschillende soorten sporten. Een fisheye lens geeft je de kans om te experimenteren met unieke perspectieven.

Lenseigenschappen

Fisheye lenzen hebben een beeldhoek van 100 tot 180 graden. Je herkent de lenzen doordat ze er zelf ook bolvormig uitzien en letterlijk iets weg hebben van een uitpuilend vissenoog. Er bestaan zowel prime als zoom fisheye lenzen en vaak stel je er handmatig mee scherp.

Opzettelijke vertekening

Opzettelijke vertekening

Met een fisheye lens verteken je een foto opzettelijk. Je onderwerp komt er bol uit te zien, alsof je iemand bekijkt via zijn reflectie in een lepel. Deze vertekening geeft foto's een uniek perspectief en mensen de kans om te experimenteren met beelden. Soms worden foto's van feestjes of sportwedstrijden gemaakt met een fisheye lens. In feite kun je deze lenzen gebruiken in elke willekeurige situatie. Je geeft vakantiekiekjes er iets extra's mee, maakt creatieve portretten van je vrienden en laat gebouwen eruitzien alsof ze tot in de wolken reiken.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.458 beoordelingen