The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Bob

Wat is Fitbit Coach en wat kan je ermee?

Als trotse eigenaar van je Fitbit wil je vast alles uit je wearable halen. Naast het meten van je dagelijkse activiteiten en trainingen is het ook handig om tips te krijgen over hoe je je prestaties verbetert. Een goede app hiervoor is Fitbit Coach. Deze app download je op je horloge of tablet. In dit artikel lees je wat Fitbit Coach is en wat je er allemaal mee kan.

Fitness- en gezondheidsdoelen

Fitbit Coach app

Een gezonde levensstijl, afvallen, voldoende bewegen of op gewicht blijven zijn doelen die je kunt nastreven. Met een activity tracker, sporthorloge of smartwatch meet je je dagelijkse activiteiten en bekijk je de voortgang van je doelen. Net zo belangrijk als het meten van je beweging, is ontdekken hoe je je prestaties verbetert. De Fitbit Coach app helpt je hierbij. De app installeer je op je Fitbit horloge of op je tablet. De app gebruikt gegevens van je horloge om gepersonaliseerde workouts aan te bevelen, je doelen bij te stellen en je fitness level te bepalen.

Trainingen

Fitbit Coach app

In de Fitbit Coach app kies je uit meer dan 40 trainingen. Vind je het lekker om in de buitenlucht te rennen? Ga dan voor een trailrun training. Is het slecht weer en duik je liever de sportschool in? Dan kies je voor een training op de loopband. Alle trainingen hebben als doel je uithoudingsvermogen, snelheid en gezondheid te verbeteren. Je kiest zelf de moeilijkheidsgraad en duur van je training. Gedurende de training word je gecoacht door een virtuele trainer. Op basis van je behaalde prestaties zal de app volgende trainingen aanbevelen.

Workouts

Fitbit Coach app

Naast een duurtraining beschikt de Fitbit Coach app ook over korte high intensity workouts. Deze duren bijvoorbeeld maar 7 minuten. Je bekijkt via je smartphone of tablet een filmpje van een workout waarbij iemand verschillende oefenen voordoet. Denk hierbij aan push ups, crunches of burpees. Heb je een drukke dag, maar wil je toch je workout niet overslaan? Dan is zo'n training ideaal. De korte workouts zorgen voornamelijk voor vetverbranding en spieropbouw.

Fitbit radio

Fitbit Coach app

Luister je graag naar muziek tijdens het sporten? De Fitbit Coach app beschikt over een ingebouwde radio functie. Zo luister je overal naar je favoriete muziek. Om via je Fitbit horloge muziek te luisteren moet je wel bluetooth oordopjes of een koptelefoon koppelen. Bij het starten van een training verschijnt aan de linkerkant van je scherm een muziekicoontje. Hier kies je uit verschillende genres en afspeellijsten, van pop, tot rock of throwback muziek uit de 90's. Wanneer je klaar bent met je training stopt de muziek automatisch.

Conclusie

Wil je meer uit je wearable halen? Download dan naast de standaard Fitbit app ook de Fitbit coach app in de play of app store. In de app staan gratis workouts en trainingen. Ben je fan? Dan kan je ook een abonnement nemen waarmee je nog meer workouts en trainingen kunt volgen. Met de Fitbit Coach app beschik je altijd en op elk apparaat over gepersonaliseerde trainingen en workouts.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.273 beoordelingen