The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Emmie

Specialisten review van de Fitbit Versa

Met de Fitbit Versa brengt Fitbit haar tweede smartwatch op de markt. Net zoals bij de voorganger van de Versa, de Fitbit Ionic, is de focus op sport en gezondheid bij de nieuwe watch groot. Ben je benieuwd wat de Fitbit Versa precies te bieden heeft? Ik droeg de smartwatch een week lang en breng je in dit artikel op de hoogte van mijn bevindingen.

Let op: Fitbit Versa niet meer verkrijgbaar

Met de komst van de Fitbit Versa 2 werd de Fitbit Versa niet meer gemaakt. Inmiddels is de Fitbit versa dan ook niet meer verkrijgbaar. Bekijk hier de meest recente Fitbit Versa: de Fitbit Versa 3.

Uit de doos

Wat me gelijk opvalt bij het uitpakken van de Fitbit Versa is hoe plat de vierkante horlogekast is. De smartwatch is licht van gewicht en sluit naadloos aan op mijn pols. Het siliconen bandje is zacht en flexibel en zit comfortabel. De Versa heeft een gekleurd touchscreen van 300 x 300 pixels waarmee je probleemloos door alle menu's en functies navigeert. Je gebruikt daar ook de knoppen aan de zijkanten van de kast voor. In de doos zitten verder een oplader die eruit ziet als een kleine docking station en een handleiding.

Fitness en gezondheid

Fitnessvideo

Fitbit heeft zich bij het uitdenken van de Versa gericht op sport. De smartwatch heeft veel opties waarmee je je conditie verbetert en alles uit je sportsessies haalt. Denk aan het meten van gegevens (stappen en calorieën) en aan gepersonaliseerde workouts, het stellen van doelen zoals 5 kilometer hardlopen en een Cardio Fitness Score waarmee je je conditie bepaalt. Ook meet de watch je slaapritme, doe je er ademhalingsoefeningen mee en kies je uit meer dan 15 sportprofielen.

Sensoren

Sensoren Fitbit Versa

Wat ik een nadeel vind aan de Fitbit Versa is dat de smartwatch niet beschikt over een gps sensor. Als ik buiten ga hardlopen, wandelen of fietsen moet ik mijn smartphone meenemen om via Connected Gps mijn route en snelheid vast te leggen. Gelukkig beschikt de Versa wel over een waterdichte hartslagsensor die je hartslag via je pols meet. Ook beschikt de Versa over een hoogtemeter, dat is leuk voor als je de bergen in gaat.

Smartphone connectiviteit en muziek via Deezer

Muziek Fitbit Versa

Tijdens het dragen van de Versa ontving ik inkomende berichten en oproepen van mijn smartphone op het display van de smartwatch. Jammer vind ik dat ik inkomende oproepen niet kan beantwoorden via het horloge, daar moet ik mijn telefoon voor uit mijn tas halen. Daar weegt tegenop dat het mogelijk is om vanuit muziekplatform Deezer (helaas niet via Spotify) nummers op de Versa te zetten. Zo stream ik de hele dag door muziek naar mijn draadloze koptelefoon, zonder dat ik daar mijn smartphone voor nodig heb.

Fitbit Versa Lite en Special Edition

De Fitbit Versa is 3 maanden na de lancering ook uitgebracht in een Lite editie. De Versa Lite is bijna gelijk aan de gewone Versa. De Lite beschikt alleen niet over een hoogtemeter waardoor het horloge geen trappen meet. Verder heeft de gewone Versa 2 fysieke knoppen en de Versa Lite maar 1 knop. Uiteindelijk maakt dit tijdens het gebruik weinig verschil. Tenslotte is er ook een Fitbit Versa Special Edition verkrijgbaar. Dit horloge beschikt over een NFC chip waarmee je kunt betalen.

Conclusie

Ben je op zoek naar een betaalbare en gestroomlijnde smartwatch? Dan is de Fitbit Versa een goede keus. De grote focus op sport, het lichte gewicht en draagcomfort van de smartwatch maken de Versa handig en prettig om te dragen tijdens je workouts. Nadelen zijn de beperkte smartphone connectiviteit en het ontbreken van de gps sensor. Daar staat tegenover dat de batterijduur van de Versa (circa 4 dagen) relatief lang is voor een smartwatch.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.273 beoordelingen