The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Caitlin

Afvallen op een fitness fiets

Afvallen op een sprinter fiets is zeker mogelijk. Het calorieverbruik bij sprinten is redelijk hoog. Zorg dat je niet te snel gaat, maar dat je weerstand lekker zwaar is. Door het trainen van je beenspieren verbrand je ook meer vet in je rustperiode. Daarnaast vergroot je ook je algemene conditie en daag je jezelf elke training opnieuw uit. Hieronder worden deze voordelen nog meer uitgelegd.

Veel calorieën verbranden

Hoeveel calorieën je verbrandt op een fitness fiets is afhankelijk van je lengte en gewicht en de intensiteit waarmee je fietst. Een man van 80 kilo verbrandt met sprinten op de fiets ongeveer 940 calorieën per uur. Een vrouw van 70 kilo verbrandt ongeveer 822 calorieën met een uurtje sprinten. Je calorieverbruik valt ook hoger uit wanneer je op een zwaardere weerstand fietst met een gemiddeld tempo. Wanneer je wil afvallen is het belangrijk dat je niet te snel trapt, maar voornamelijk de weerstand opbouwt. Op een hartslag trainen is ook een optie. Zo monitor je goed hoe hoog je hartslag is.

Meerdere spiergroepen trainen

De spiergroep die je het meeste traint met sprinten op de fiets is de beenspieren. Hiermee lever je logischerwijs de meeste kracht. Bij het wegduwen van de trappers train je je bovenbenen. Bij de opwaartse beweging van de trapper gebruik je voornamelijk je kuiten en hamstring. Ook je bilspieren worden aan het werk gezet, zodat je niet heen en weer schuift op je zadel. Bovendien train je ook je onderrug en buikspieren. Deze spiergroepen staan ook bekend als je 'core' en zorgen voor een goede stabiliteit tijdens het fietsen.

Overige voordelen

Sprinten op de fiets heeft meerdere voordelen. Naast het trainen van de spiergroepen en het hoge calorieverbruik, gaat je algemene conditie ook enorm vooruit. Bij het fietsen merk je al snel vooruitgang, omdat je een training steeds langer volhoudt. Je longinhoud vergroot en je bloedsomloop verbetert, waardoor je niet snel meer buiten adem bent. Daarnaast is het ook mentaal een uitdaging. Kun je nog net een stukje langer klimmen of nog een tikje erbij qua weerstand?

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.273 beoordelingen