The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Patrick

Hoe hard pomp je jouw fitnessbal op?

Jij hebt jouw fitness- of gymbal in een bepaalde maat besteld. De doos wordt alleen wel erg groot als we de bal opgepompt en wel aan jou versturen. Je moet de fitnessbal dus nog even vullen met lucht. Hoe je dit goed doet lees je in dit artikel.

Controleer de fitnessbal

Controleer de fitnessbal

Pak de fitnessbal uit de doos en vouw hem helemaal uit. Controleer de bal op scheuren en beschadigingen. Controleer verder of de ventielen en dopjes erbij zitten en of het pakket compleet is.

Bereken de juiste afstand

Bereken de juiste afstand

Je pompt de fitnessbal de eerste keer nog niet volledig op. Het materiaal moet even de tijd krijgen om zijn juiste vorm te bereiken en uit te rekken. We vullen de bal eerst voor 80% en laten hem zo een dag rusten.

  1. Bereken 80% van de diameter van jouw fitnessbal, dit hoeft niet op de centimeter nauwkeurig. Wij hebben een bal van 75 cm en vullen hem dus eerst tot ongeveer 60 centimeter.
  2. Gebruik de rolmaat om 60 centimeter van de muur te meten.
  3. Op 60 centimeter van de muur plaats je de doos waarin de fitnessbal is geleverd.

Tip: Als je de doos niet meer hebt kun je ook een ander object gebruiken, bijvoorbeeld een stoel.

Pomp de bal voor 80% op

Pomp de bal op

Nu je de doos op de juiste afstand hebt geplaatst kun je de bal gaan vullen. Let wel op; het oppompen is een workout op zich, reken op 15 tot 20 minuten werk.

  1. Plaats de fitnessbal tussen de muur en de doos en begin met pompen. Als er geen pomp is meegeleverd kan je ook de pomp voor je luchtbed gebruiken.
  2. Pomp de bal op totdat hij zowel de muur als de doos raakt.
  3. Plaats het ventiel om de bal af te sluiten.
  4. Laat de fitnessbal minimaal 24 uur rusten voordat je de klus afmaakt.

Maak de bal klaar voor gebruik

Maak de bal klaar

Nu je de fitnessbal 24 uur hebt laten uitrekken maak je de klus af. Meet nu vanaf de muur de volledige diameter van de fitnessbal uit en plaats de doos. Verwijder het ventiel, en pomp de bal nu tot zijn volledige omvang op. Plaats het ventiel weer terug zodra de bal zowel de muur als de doos raakt.

Klaar!

De fitnessbal is nu klaar voor gebruik. Als je de bal wil gebruiken om oefeningen mee te doen, lees dan verder bij het volgende artikel:© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.107 beoordelingen