The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Laurence

Wat is FlareConnect?

Met FlareConnect, ook wel bekend als FireConnect, koppel je receivers, speakers of soundbars draadloos aan elkaar. Op deze manier luister je in verschillende kamers naar dezelfde muziek, maar hoef je geen kabels door je huis te trekken. Wil je meer weten over de mogelijkheden, lees dan verder op deze pagina.

Stream muziek naar verschillende kamers

FlaceConnect multiroom

Via wifi verbind je meerdere FlareConnect apparaten met elkaar. Vervolgens bedien je ze met 1 app voor je smartphone of tablet. Met deze app wijs je kamers toe aan elk apparaat. Geef elke kamer een persoonlijke foto, zodat je ze eenvoudig uit elkaar houdt. Je streamt muziek naar een willekeurige ruimte of koppelt diverse kamers aan elkaar. Zo luister je met de speaker die in de keuken staat naar de muziek die op je home cinema set afgespeeld wordt.

Diverse afspeelmogelijkheden

FlaceConnect afspeelmogelijkheden

Met FlareConnect wijs je 1 afspeelbron aan als hoofd apparaat, zoals je receiver. Dit betekent dat je de muziek die je daarop afspeelt, doorstuurt naar andere speakers. Denk aan afspeellijsten van streamingdiensten of je favoriete radiozenders. Met hetzelfde gemak speel je muziek van aangesloten bronnen af over het systeem. Verbind bijvoorbeeld een platenspeler met de receiver van je home cinema set en luister in de slaapkamer naar je klassiekers.

Geluidskwaliteit

FlaceConnect geluidskwaliteit

Stel jij hoge eisen aan de geluidskwaliteit van muziek? Dan ben je bij FlareConnect aan het juiste adres. Dit systeem ondersteunt lossless audio tot 24 bit/192 kHz. Simpel gezegd weten de apparaten raad met je hoge resolutie bestanden als flac, wav of alac. Deze bestanden staan garant voor een gedetailleerd en dynamisch geluid. Het maakt niet uit of je muziek op een usb stick staat of door de receiver van een netwerkschrijf gestreamd wordt.

Open source

FlaceConnect open source

Het voordeel vergeleken met andere multiroom systemen is dat FlareConnect een open source systeem is. Dit betekent dat je probleemloos speakers, soundbars of receivers van verschillende merken met elkaar verbindt. Handig, als je niet aan 1 merk vast wilt zitten. Momenteel ondersteunen alleen Onkyo en Pioneer FlareConnect. Zo stuur je een nummer van een Onkyo receiver door naar een Pioneer speaker.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.570 beoordelingen