The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Bob

Hoe speel je Fortnite op je mobiele telefoon?

Er zijn op dit moment weinig spellen zo populair als Fortnite. Waar je eerst alleen via je console en pc mee kon doen aan deze battle royale, kan je tegenwoordig ook via je smartphone en tablet meespelen. Voor iOS zijn de meeste toestellen compatibel met Fortnite, voor Android tijdelijk alleen op ondere andere de Samsung Galaxy Note 9 en Samsung Galaxy Tab S4.

Fortnite op mobiel

Fortnite op mobiel

Fortnite mobile is in principe hetzelfde spel als dat op de pc en console; het is geen afgeslankte versie met minder mogelijkheden. Visueel ziet het er wel iets minder uit dan op de (krachtigere) pc's en consoles en de besturing gaat via je touchscreen. Je speelt ook alleen tegen andere spelers op mobiel. Het is overigens wel mogelijk om, als je vrienden bent via Epic, met een vriend die wel op pc/console speelt mee te spelen in zijn/haar game tegen andere pc/console-spelers.

Hoe speel ik Fortnite op iOS?

download fortnite mobile

Voor iOS download je Fortnite eenvoudig via de App Store. Aanvankelijk had je hier een zogenaamde invite voor nodig, maar tegenwoordig is Fortnite iOS voor iedereen te downloaden in Apple's App Store. Het enige waar je op moet letten is je toestel; Fortnite werkt alleen op een iPhone SE of nieuwer. Wat betreft iPads zit je goed met alles vanaf de iPad Air 2 en Mini 4.

Hoe speel ik Fortnite op Android?

gameplay fortnite mobile

De eerste dagen was Fortnite alleen beschikbaar voor een aantal Samsung toestellen, namelijk de S7/S7 Edge , S8/S8+, S9/S9+, Note 8, Note 9, Tab S3 en Tab S4. Je downloadt het spel via Samsung Galaxy Apps, Samsungs eigen app winkel, en dus niet via de Google Play Store. Heb je geen Samsung toestel? Dan kan je je op Fortnite.com/android aanmelden en krijg je van Epic Games bericht en een downloadlink wanneer Fortnite op jouw toestel beschikbaar is.

Speel langer door met een powerbank

Fortnite met powerbank

Vergeet niet dat je je smartphone, in tegenstelling tot je console of pc, regelmatig moet opladen om te voorkomen dat je middenin je winnende game opeens een lege batterij hebt. Met een powerbank heb je altijd genoeg stroom om net zo lang door te gamen als je zelf wilt.

Xtorm (A-Solar) Power Bank Trip XB101 9.000 mAh

Geschikt voor smartphones en tablets | Capaciteit: 9.000 mAh | Stroomsterkte: 3 A
52,99
niet meer leverbaar
  • Door de hoge stroomsterkte laden je apparaten snel op.
  • Met deze powerbank laad je ook je tablet op.
  • Laad meerdere apparaten tegelijk op met de 2 usb poorten.
  • De powerbank is met een dikte van 2,2 cm iets te groot voor je broekzak.


© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 15.604 beoordelingen