The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Leonie

Een gasbarbecue of een elektrische barbecue?

Ga je voor een barbecue op gas of elektriciteit, dan kies je in ieder geval voor een barbecue die snel op temperatuur is en relatief gemakkelijk in gebruik. Toch verschillen de 2 typen barbecues van elkaar. Ik vertel je in dit artikel de voor- en nadelen per type barbecue waardoor jouw keuze voor een gasbarbecue of elektrische barbecue gemakkelijker wordt.

Welk type barbecue kies je?

Gas Elektrisch
Rook tijdens het barbecueën vind je erg irritant. Nee Ja
Je wilt grillen op plekken waar geen stopcontact in de buurt zit. Ja Nee
Liever geen terugkomende kosten voor nieuwe gasflessen. Nee Ja
Je gaat liever niet met gasflessen en -slangen aan de gang. Nee Ja
Je wilt allerlei uiteenlopende gerechten bereiden. Ja Nee

Hoe wil je de barbecue opstoken?

Gasfles regelmatig vervangen

De gasfles voor je gasbarbecue vervang je regelmatig

De meeste gasbarbecues zet je met 1 druk op de knop aan. Je moet wel eerst een gasfles aansluiten op de barbecue, maar na een paar keer is dit in 5 minuten voor elkaar. Een gasfles gaat een aantal barbecuesessies mee, maar op den duur moet je deze vervangen. Het vervangen van een gasfles is zwaar en je moet er toch weer je portemonnee voor trekken. Barbecueën op een gas barbecue kost dus meer voorbereiding en centen dan op elektriciteit.

Stopcontact in de buurt voor elektriciteit

Zorg voor een stopcontact in de buurt voor elektriciteit

Met een elektrische barbecue neemt de voorbereiding weinig tijd in beslag. Bovendien hoef je niet steeds een nieuwe gasfles te kopen. Je steekt simpelweg de stekker in het stopcontact en zet de barbecue aan met de draaiknop. Wel moet er een stopcontact in de buurt zijn om de elektrische barbecue aan de praat te krijgen. Achterin de tuin barbecueën is dus niet echt een optie, mits je met meterslange verlengsnoeren aan de gang wilt gaat.

Wat en waar wil je grillen?

Uiteenlopende gerechten bereiden op gas

Veel uiteenlopende gerechten bereiden op gas

Een gas barbecue is net een gasfornuis. Je bereidt er allerlei uiteenlopende gerechten op. Ga je voor een buitenkeuken, dan zijn de mogelijkheden helemaal eindeloos. Met een aantal draaien aan de knoppen van een gasbarbecue zet je het vuur (en dus de temperatuur) nauwkeurig en snel harder of zachter. Hoe meer branders er op je gas barbecue zitten die onafhankelijk van elkaar werken, hoe nauwkeuriger je de temperatuur bepaalt. Zo wordt het interessant om grote gebraden te bereiden, maar ook pizza's of poffertjes zijn een plausibele optie.

Elektrische barbecue voor op het balkon

Elektrische barbecue voor op het balkon

Elektrische barbecues zijn meestal vrij compact. Hierdoor is het bereiden van groot gebraad op de bbq niet de bedoeling. Ook ga je op een elektrische barbecue niet snel buiten de kaders als het gaat om de gerechten. Pizza's maken is bijvoorbeeld niet echt een goed idee op de elektrische barbecue. Het is wel hét ideale type barbecue voor op je balkon. Niet alleen door het compacte formaat, ook doordat er weinig tot geen rook van de barbecue komt. Daar wordt een VVE of huurbaas met strenge barbecueregels blij van.

De beste voor jou?

Als jij in een appartementencomplex woont waar strenge regels gelden met betrekking tot barbecueën, zit je vaak vast aan een elektrische barbecue. De gasbarbecue is net als zijn elektrische broer snel klaar voor gebruik, maar is lang niet altijd toegestaan op balkons. Heb je een tuin? Dan is de gasbarbecue een goede keuze, want je hebt er geen stopcontact voor nodig en de grillmogelijkheden zijn vaak wat uitgebreider. Wel moet je af en toe een nieuwe gasfles kopen.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.917 beoordelingen