The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Nadie

Gebruik en onderhoud van Neato robotstofzuigers: tips

Je staat natuurlijk te popelen om je Neato robotstofzuiger te gebruiken. Daarom geven we je hier alvast wat praktische tips over de installatie, het gebruik en het onderhoud. Zo ga je direct aan de slag en heb je er ook nog eens lang plezier van jouw Neato robotstofzuiger.

Voor je begint

Om de Neato zo goed mogelijk zijn werk te laten doen is het belangrijk om de ruimte voor te bereiden. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de Neato genoeg ruimte heeft om terug te keren naar basisstation en de vloer vrij is van obstakels. De volgende tips helpen je hierbij:

  • Zet het basisstation van de robotstofzuiger tegen de muur op een vlakke ondergrond . Zorg voor minimaal 1 meter vrije ruimte aan de voorkant en zijkanten van het station.
  • Maak de vloer vrij van losse spullen zoals sokken, haarspeldjes, speelgoed en het etensbakje van de kat.
  • Haal ook alle losse kabels en snoeren van de vloer. De Neato kan hier snel in vastlopen.
  • Heb je een tapijt met lange kwastjes? Stop de kwastjes onder het tapijt.
  • Zijn er ook plaatsen waar de stofzuiger niet mag komen? Met de Neato magneetstrips baken je een gebied af waarin de stofzuiger zijn werk doet.

Installeren en verbinden

installeren neato app

Heb je een Neato die je ook met een smartphone kunt besturen? Dan installeer en verbind je de Neato eerst met de app. Hoe je dat precies doet, lees je in het adviesartikel.

Batterijduur verlengen

batterijduur neato robot verlengen

Jouw Neato heeft een oplaadbare batterij om te werken. Het is normaal dat de batterijduur na verloop van tijd iets afneemt. Daarom hebben we hier wat handige tips voor je om de batterijduur te verlengen.

  • Bewaar de Neato op het basisstation wanneer hij niet in gebruik is.
  • Houd de stofzuiger en het basisstation uit direct zonlicht en warmte.
  • Verwijder de batterij wanneer je de Neato een tijd niet in gebruik neemt.
  • Laad de Neato zo snel mogelijk op nadat de batterij leeg raakt.
  • Houd de borstel van je Neato schoon.

Het is belangrijk de borstels en wieltjes van de Neato robotstofzuiger regelmatig schoon te houden. Hoe je dit doet lees je in het adviesartikel.

Onderhoud

Onderhoud neato robotstofzuiger

Voor een goede en lange levensduur van de Neato is goed onderhoud belangrijk. Zo heeft een robotstofzuiger een kleinere stofopvangbak dan een reguliere stofzuiger. Leeg het opvangbakje daarom na elke schoonmaakbeurt. Maak verder ook regelmatig het filter en de borstels schoon. Zo zorg je dat de uitgeblazen lucht schoon blijft en de borstels soepel blijven bewegen. Vergeet als laatst niet om de sensoren en laser schoon te houden. Vuil op de laser en sensoren kan namelijk zorgen voor verschillende navigatieproblemen.

Onderdelen vervangen

Onderdeel Vervangen na*
Borstel 6 - 12 maanden
Batterij 12 - 18 maanden
Filter 1 - 3 maanden

*Afhankelijk van gebruik

Hoe vaak je een onderdeel moet vervangen is afhankelijk van het gebruik. Laat je de robot elke dag een rondje stofzuigen of gebruik je 'm maar heel af en toe? Heb jij veel tapijt of vloerkleden in huis waar de robot regelmatig overheen rijdt? Kijk dus vooral regelmatig zelf goed naar de onderdelen, zodat je deze op tijd vervangt als dit nodig is.

Nadie
Artikel van:
Nadie Robotstofzuigerspecialist.

© 1999 - 2019 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 41.139 beoordelingen