Geschreven door Daan

Aangekondigd: de Google Nest Audio

Met de Google Nest Audio introduceert Google een opvolger van de Google Home. Deze nieuwe slimme speaker is vanaf oktober te koop in Nederland en België. Het ontwerp van de speaker is veranderd, maar ook andere eigenschappen krijgen een upgrade. In dit artikel vertellen we je alles over de Google Nest Audio.

Google Nest Audio Chalk

Geluidskwaliteit volgens klanten: | Ingebouwde spraakassistent: Ja | Spotify Connect: Ja
99,-
op voorraad
  • Met de ingebouwde Google Assistant stuur je de speaker aan via spraakopdrachten.
  • De speaker onderscheidt maximaal 6 stemmen, waardoor je met meerdere personen gebruik maakt van het apparaat.
  • Met extra Google Nest speakers creëer je eenvoudig een multiroom opstelling en stream je muziek door het hele huis.
  • Je hebt een Google account nodig om gebruik te maken van functies zoals agendabeheer.

Grotere speaker met een stijlvol uiterlijk

Uiterlijk Google Nest Audio

De Nest Audio is wat groter dan zijn voorloper. Bij de Google Home zat aan de onderzijde een luidspreker, terwijl deze nieuwe en slankere variant uit een luidspreker over de gehele lengte bestaat. Zijn vernieuwde en stijlvolle uiterlijk maakt de Nest Audio geschikter voor een modern interieur. Net als de Nest Mini heeft de speaker geen fysieke bedieningsknoppen. Muziek pauzeren of het volume aanpassen doe je met een spraakopdracht of door op de bovenzijde te tikken.

Verbeterde geluidskwaliteit

Geluidskwaliteit Google Nest Audio

Door het grotere formaat van de speaker produceert de Google Nest Audio een voller geluid met een betere bas. Deze verbeterde geluidskwaliteit ten opzichte van zijn voorganger maakt deze speaker beter geschikt voor wat grotere ruimtes. Wanneer je jouw Nest Audio koppelt aan een tweede exemplaar, zorgen de speakers samen voor stereogeluid. Bovendien detecteert de nieuwe speaker achtergrondgeluiden in de kamer nauwkeuriger. Op basis daarvan past hij automatisch het volume van muziek en de spraakassistent aan.

Multiroom muzieksysteem

Multiroom muzieksysteem Google Nest Audio

Met de Nest Audio maakt Google het makkelijker om groepen te maken met andere Nest speakers in huis. Zo verplaats je op een simpele manier media tussen 2 verschillende speakers. Als je meerdere speakers in huis hebt, is het mogelijk om een intercomsysteem te creëren. Je speakers spelen jouw gesproken berichten dan direct af in een andere ruimte. Daarnaast wordt het met de nieuwe speaker eenvoudiger om te audiobellen met familie of vrienden.

Snellere reactietijden

Reactietijden Google Nest Audio

Dankzij de verbeterde hardware reageert de Google Nest Audio wat sneller op je verzoeken. Dit merk je met name bij smart home opdrachten of standaard commando’s, zoals het pauzeren van muziek. Naast deze versnelde reactietijd is de speaker beter in staat om stemmen te onderscheiden. Zo herkent hij het verschil tussen jou en je huisgenoten. Dit is bijvoorbeeld handig als je graag voorkomt dat de kinderen per ongeluk online aankopen doen.

Daan
Artikel van:
Daan Smart homespecialist.


© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 19.861 beoordelingen