The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Marjolein

Hoe stel ik mijn GoPro HERO 6 in?

Wil je als trotse eigenaar van de GoPro HERO 6 het beste uit je action camera halen? Duik dan de instellingen in voor het beste resultaat. In dit artikel lees je hoe je de camera instelt voor gebruik en bekijk de ondersteunende video.

Stap 1: maak de camera gereed

Haal allereerst de camera uit het frame. Hiervoor moet je de klem aan de bovenkant van het frame omhoog trekken. Let op: dit gaat behoorlijk stroef. Aan de onderkant van de camera zit een klepje met daarachter de ingang voor je batterij en geheugenkaart. Om de batterij en geheugenkaart in je camera te plaatsen houd je het knopje ingedrukt en schuif je het klepje naar buiten. Zet de camera vervolgens aan door op de mode knop te drukken.

Stap 2: stel de camera in

Action camera instellen

Zodra het toestel aan staat heb je de mogelijkheid om een voorkeurstaal in te stellen. De Nederlandse taal is helaas nog niet beschikbaar. Kies daarom een andere taal waarmee je uit de voeten kan. Vervolgens stel je de datum en de tijd in van vandaag. De camera leidt je hierna door het toestel heen door middel van een tour. Het is aan te raden om de tour te volgen zodat je precies weet hoe de camera werkt.

Stap 3: formatteer de geheugenkaart

Geheugenkaart formatteren

Veel mensen vergeten de geheugenkaart te formatteren voordat ze aan de slag gaan. Door de kaart te formatteren, wis je alle bestanden op de en werkt hij vloeiend met het toestel. Je formatteert hem door de GoPro uit te zetten en de batterij gedurende 15 seconden te verwijderen. Stop de batterij terug in de camera en swipe op het scherm van boven naar beneden. Er verschijnt een venster. Klik op Preferences, zoek Format SD Card op en klik vervolgens op Delete.

Stap 4: kies het gewenste beeldformaat

Beeldformaat instellen

Je kunt met de GoPro in verschillende beeldformaten fotograferen en filmen. Dit formaat kun je instellen links onderin het scherm. Het grootste beeldformaat van de HERO 6 is 4K. Oftewel een resolutie van 3840 x 2160 pixels. Het is goed om te weten dat niet alle televisie- en computerschermen deze hoeveelheid pixels weergeven. Hiervoor moet je een 4K ready monitor hebben. Voor het snel editen en delen van je video's raden wij je aan om in 1080p te filmen.

Stap 5: stel het aantal frames per seconde (fps) in

Aantal frames per seconde instellen

Een video bestaat uit een serie foto's (frames) die je snel achter elkaar afspeelt. Hierdoor beleven wij het als bewegend beeld. Film je met 30 fps, dan ziet het beeld er vloeiend uit. Als je het beeld wilt vertragen moet je een hogere framerate kiezen. Hoe hoger het aantal frames per seconde, hoe vloeiender de slowmotion video. De GoPro HERO 6 Black kan maximaal 120 frames per seconde vastleggen in 2,7K. Dit zorgt voor een vloeiende slow motion video.

Stap 6: download de GoPro Quik app

GoPro Quik App downloaden

GoPro heeft diverse applicaties op de markt gebracht waarmee je nog meer uit je GoPro haalt. Download de GoPro Quik app op je smartphone. Met de gratis Quik app voorzie je de video's van tekst, muziek en creatieve filters.

Marjolein
Artikel van:
Marjolein Videocamera specialist.


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.381 beoordelingen