The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Julie

Wat doe ik als mijn grasmaaier nat is geworden?

Help! Je hebt je benzinegrasmaaier per ongeluk buiten in de regen laten staan en nu gaat hij niet meer aan. In dit artikel vertel ik je stap voor stap hoe je hem mogelijk weer aan de praat krijgt.

Stap 1: Start de motor

Motor aandraaien

Probeer de motor van de grasmaaier te starten. Als de motor niet heel nat is geworden, kan het zijn dat hij na een paar keer proberen gewoon start. Als hij toch start, laat de motor dan een paar minuten lopen. De hitte die van de motor afkomt, droogt de interne onderdelen van de motor. Start hij niet? Ga dan door naar stap 2. Weet je niet precies hoe je de grasmaaier moet starten? Lees dan eerst het volgende artikel:

Stap 2: Droog de onderdelen

Bougie

Nu je hebt gemerkt dat de grasmaaier niet start, is het belangrijk de onderdelen van je grasmaaier goed te drogen. Maak de buitenkant van de grasmaaier droog met een doek en haal daarna de bougie eruit. De bougie bevindt zich aan de achterkant van de motor. Maak hem zorgvuldig droog en schoon. Verwijder vervolgens de luchtfilter en controleer of deze nat is. Voor je deze vervangt of terugplaatst, kijk je eerst naar de carburateur. Spuit eventueel startvloeistof in de luchtingang achter de net verwijderde luchtfilter om te zorgen dat de carburateur straks goed start. Laat de luchtfilter drogen en plaats hem terug als hij droog is.

Stap 3: Controleer de benzine

Benzine controleren

Als de vorige twee stappen niet werken, kijk dan of er water in de benzine zit. Water is zwaarder dan benzine, dus het verzamelt zich op de bodem. Hevel de benzine uit de grasmaaier en vang het op in een jerrycan. Laat de benzinetank vervolgens drogen. De grasmaaier heeft een kleine opvangbak tussen de benzinetank en de motor waarin water wordt opgevangen. Leeg deze opvangbak. Als jouw grasmaaier een brandstoffilter heeft, vervang hem dan. Vul de benzinetank vervolgens met nieuwe benzine. Breng de oude benzine naar de milieustraat of een daarvoor aangewezen inleverpunt.

Stap 4: Controleer de olie

Olie controleren

Controleer na de benzine de olie. Als de olie er melkachtig uitziet, zit er water in. Laat de olie uit de grasmaaier lopen en vul de grasmaaier daarna met nieuwe olie. Het is belangrijk dat je de olie vervangt, want door water in de olie gaat de motor minder goed werken omdat hij niet genoeg gesmeerd wordt.

Help! De grasmaaier start nog steeds niet

Indien deze stappen niet werken, kan het zijn dat de luchtfilter vuil is en vervangen moet worden. Controleer of de bougie goed vastzit en druk hem stevig aan. Als dit niet helpt, is het mogelijk dat de bougie beschadigd is en aan vervanging toe is. Neem gerust contact op met de klantenservice als het starten van de grasmaaier na het volgen van deze stappen niet is gelukt.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 22.270 beoordelingen