The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Patrick

Hoe verbind je de Fitbit Aria weegschaal met de Fitbit app?

Gefeliciteerd met de aanschaf van je Fitbit Aria weegschaal! Deze weegschaal gaat je helpen om een gezondere leefstijl nog leuker te maken. Omdat deze weegschaal meer kan dan alleen wegen, koppel je de Aria aan de Fitbit app. De Aria (zowel 1 als 2) werkt met dezelfde app als de andere producten van Fitbit, wel zo makkelijk als je ook een activiteitstracker gebruikt. Om het koppelen met de app makkelijk voor je te maken, leg ik je stap voor stap uit hoe je dat doet.

Fitbit Aria weegschaal met de Fitbit app verbinden

Stap 1: installeer de Fitbit app op je smartphone.

Stap 2: maak een account aan bij Fitbit.

Stap 3: koppel je Fitbit Aria aan de app.

Stap 4: log in op je Fitbit account.

Stap 5: zet je Fitbit Aria in de set-up modus.

Stap 6: koppel je Fitbit Aria aan je wifi-netwerk.

Stap 1: Installeer de Fitbit app op je smartphone

We gaan de Fitbit Aria koppelen aan de Fitbit app. Heb je de app al en heb je ook al een account bij Fitbit ga dan verder naar stap 3. Installeer de Fitbit app op je smartphone via één van de volgende stores:

  • App Store voor iPhones
  • Google Play Store voor Android toestellen
  • Windows Store voor Windows toestellen

Zoek in de store op Fitbit en installeer de gratis App. Je herkent de juiste app door de naam van de maker, Fitbit Inc.

Stap 2: Maak een account aan bij Fitbit

Is de app geïnstalleerd op je telefoon? Open dan de app. Je kunt inloggen of registreren. Heb je al een account kies dan voor "inloggen". Ben je een nieuwe gebruiker kies dan voor "Join Fitbit". Doorloop de stappen in de app. Alles ingevuld? Dan krijg je een e-mail om je account te bevestigen. Bevestig je account via de link in de e-mail.

Stap 3: Koppel je Fitbit Aria aan de app

Open de Fitbit app en druk rechts onderin op de button "account". In je account druk je op "+ Set Up a Device". Selecteer de Fitbit Aria in de lijst. Klik door tot er via de browser opnieuw wordt gevraagd om in te loggen.

Stap 4: Log in op je Fitbit account

Log in op je persoonlijke Fitbit account via het scherm in de browser. Klik verder, geef je weegschaal een willekeurige naam en voer je eigen initialen in.

Stap 5: Zet je Fitbit Aria in de set-up modus

Pak nu je Fitbit Aria weegschaal erbij en open het batterijklepje. Haal het plastic lipje los zodat de batterijen contact maken. Heb je dit al eerder gedaan? Haal dan een batterij los en wacht minimaal 10 seconden voor je deze weer terug plaatst. Op het scherm van de weegschaal verschijnt "set-up active". Druk in je browser op "continue".

Stap 6: Koppel je Fitbit Aria aan je wifi-netwerk

In de laatste stap koppelen we de weegschaal aan je draadloze netwerk. Je moet nu gaan wisselen tussen het scherm in de browser en het instellingenscherm van je smartphone.

  • Ga naar de wifi instellingen van je smartphone en kies het netwerk dat begint met Aria.
  • Ga terug naar je browser en druk op "i'm connected".
  • Na een aantal seconden komt er een lijst met beschikbare draadloze netwerken in beeld. Kies je eigen netwerk, voer je wachtwoord in en druk op "submit".
  • Ga terug naar de wifi instellingen van je smartphone en selecteer je eigen netwerk.
  • Keer voor de laatste keer terug naar het scherm in je browser en druk op "i'm connected".
  • Wacht op de melding "Success"

Klaar! Wegen en meer

De weegschaal is nu gekoppeld met de Fitbit app. Al je meetresultaten zullen automatisch in je persoonlijke app verschijnen. Je kunt nu via de app ook persoonlijke doelen instellen of meerdere gebruikers aan de weegschaal toevoegen.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.251 beoordelingen