The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Manon

Aan de slag met je Canon EOS 200D

Je hebt de Canon EOS 200D gekocht en kunt niet wachten om te fotograferen met je nieuwe camera. Voordat je begint met foto's maken, maak je de camera gebruiksklaar. Dit doe je in een aantal stappen. Deze stappen lees je in dit artikel. Daarnaast vertel ik hoe je de eerste foto maakt.

Stap 1: plaats de accu

accu plaatsen

Zonder een opgeladen accu kun je niet beginnen met fotograferen. De accu die wordt meegeleverd heeft vaak al wat spanning. Om er zeker van te zijn dat de accu opgeladen is, stop je hem eerst in de lader. Vervolgens stop je de accu in de camera. Dit doe je door het klepje aan de onderkant van de camera open te maken. Je schuift de contactpuntjes van de accu op de contactpuntjes die in de opening zitten.

Stap 2: plaats de geheugenkaart

geheugenkaart plaatsen

Om je foto's op te slaan, heb je een geheugenkaart nodig. Als je een foto maakt zonder geheugenkaart, kun je hem niet bekijken. Bij sommige camera's is het niet mogelijk om zonder geheugenkaart een foto te maken. Je plaatst de geheugenkaart in dezelfde opening als de accu. Naast de accu vind je een gleuf waar je de kaart in schuift. Op het klepje van de opening staat hoe de geheugenkaart erin moet. Je drukt hem aan tot je een klik hoort.

Stap 3: de lens bevestigen

lens bevestigen

De camerabody en lens zitten los van elkaar in de doos. Je moet de producten zelf bevestigen. Haal de achterste dop van de lens eraf en houd de opening naar beneden. Op die manier komt er geen stof in de lens. Draai nu de bodydop van de camera eraf. Plaats het witte vierkantje van de lens op het witte vierkantje van de body. Draai de lens met de klok mee tot je een klik hoort. De lens is nu bevestigd.

Stap 4: kies de juiste stand

automatische stand

Wanneer alle onderdelen op de camera zitten, zet je de camera aan. Dit doe je door de knop boven op de camera van off naar on te schakelen. Nadat je de camera aan hebt gezet, kies je een stand. Dit doe je met het grote draaiwiel aan de bovenkant van de camera. Op dit wiel zie je diverse standen staan. Voor het gemak draai je de automatische stand A+ naar het witte streepje. De camera bepaalt nu de camera instellingen.

Stap 5: maak je eerste foto

foto maken

Nu de camera in de automatische stand staat, is het tijd om de eerste foto te maken. Dit doe je met het knopje dat rechtsvoor op de camera zit. Als je deze knop half indrukt, stelt de camera scherp op je onderwerp. Zodra het onderwerp scherp is, hoor je een geluidje. Druk de knop helemaal in om een foto te maken. Rechts naast het scherm zit een knopje met een vierkantje en een driehoekje erin. Hiermee bekijk je de foto.

Stap 6: berg de camera veilig op

camera uitzetten en opbergen

Als je klaar bent met fotograferen, berg je de camera goed op. Eerst zet je de camera uit door het knopje van on weer naar off te schakelen. Daarna haal je de lens eraf. Je draait de body- en lensdop weer terug op het apparatuur. Op die manier blijven de camera en lens vrij van stof. Haal de accu uit de camera. Wanneer je de accu laat zitten, loopt hij langzaam leeg. Berg nu je camera op in een cameratas.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.108 beoordelingen