The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jesper

Hoe groot is de Samsung Galaxy S8?

De Samsung Galaxy S8 heeft een scherm van 5,8 inch. Dat is groot. Maar hoe groot is de telefoon zelf? Bedien je hem eenvoudig met 1 hand of zijn 2 handen noodzakelijk? Nu is ieders hand natuurlijk anders. Daarom zetten we hier kort op een rijtje hoe groot het toestel is vergeleken met zijn voorganger - de Samsung Galaxy S7 - een mok, een bankpas en... een banaan. Om geen bananen te beledigen, nemen we een gemiddelde banaan als voorbeeld.

Hoe groot is de Samsung Galaxy S8 in cijfertjes?

Eerst de cijfertjes. Hoe lang en hoe breed zijn de Samsung Galaxy S8, Samsung Galaxy S7, een gemiddelde banaan, een mok en een bankpas?

  • Samsung Galaxy S8: 14,89 cm x 6,81 cm
  • Samsung Galaxy S7: 14,24 cm x 6,96 cm
  • Gemiddelde banaan: 19 cm x 4 cm
  • Mok: 9 cm x 8 cm
  • Bankpas: 8,56 cm x 5,4 cm

Hoe groot is de Samsung Galaxy S8 in plaatjes?

Samsung Galaxy S8 grootte

Om een beter beeld te krijgen, hiernaast een visuele representatie van bovenstaande cijfertjes.

Conclusie

Ja, een scherm van 5,8 inch is groot. Maar omdat Samsung de randen boven en onder het scherm van de Samsung Galaxy S8 klein heeft gehouden, is het toestel toch betrekkelijk eenvoudig met 1 hand te bedienen. Ja, het toestel is groter dan de Samsung Galaxy S7, maar bijvoorbeeld wel kleiner dan de Samsung Galaxy S7 Edge en Apple iPhone 7 Plus. Dit terwijl de S8 wel een groter scherm heeft dan die toestellen. Kortom: als je al een grote telefoon gewend bent, dan zal de Samsung Galaxy S8 met zijn nog grotere scherm, maar kleinere behuizing je helemaal bevallen.

Bij het schrijven van dit artikel zijn geen bananen gewond geraakt.

Jesper
Artikel van:
Jesper Telefoonspecialist.

© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 12.800 beoordelingen