The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Fatima

Aan de slag met jouw Nikon D3500

Je hebt de Nikon D3500 aangeschaft! Nu is het tijd om de camera voor het eerst te gebruiken. In dit artikel lees je stap voor stap hoe je de camera gebruiksklaar maakt.

Stap 1: plaats de accu in de camera

Accu plaatsen

Voordat je de camera kunt gebruiken, moet je hem eerst van een accu voorzien. Draai de onderkant van de camera naar je toe. Je opent het accuklepje door het knopje ingedrukt te houden. Het klepje springt vanzelf omhoog. Op de accu zie je drie goudkleurige contactpunten. Deze passen precies op de contactpunten van de camera opening. Druk de accu aan tot je een klik hoort.

Stap 2: bevestig de lens

Lens bevestigen

Nu zet je de camerabody en de lens op elkaar. Eerst haal je de dop van de body af. Leg de body neer met de opening naar beneden, zodat er geen stof in de body komt. Pak de lens vast en haal de achterste dop eraf. Zowel op de lens als op de body vind je een wit puntje. Plaats de twee witte puntjes precies op elkaar. Draai de lens en de body in elkaar tot je een klik hoort.

Stap 3: plaats de geheugenkaart in de camera

Geheugenkaart plaatsen

Om foto’s op te slaan, heb je een geheugenkaart nodig. De opening voor de geheugenkaart vind je aan de rechterzijkant van je toestel. Schuif het klepje naar je toe om hem open te maken. Je ziet aan de binnenkant van het klepje hoe je de kaart erin plaatst. Schuif de kaart erin tot hij er stevig in zit. Wanneer je een klik hoort, doe je het klepje dicht.

Stap 4: zet de camera aan

Camera aanzetten

Aan de linkerkant bovenop de camera vind je de aan-en-uit knop. Draai ‘on’ naar het witte streepje om de camera aan te zetten. Naast de aan-en-uitknop vind je het draaiwiel met verschillende standen. Gebruik je de camera voor het eerst? Kies dan voor de automatische modus. Deze stand is te herkennen aan het groene camerasymbool. Draai deze stand naar de witte stip links van het draaiwiel.

Stap 5: maak nu je eerste foto

Foto maken

Verwijder de lensdop van je lens. Op de aan-en-uit knop vind je de ontspanknop. Als je de knop half ingedrukt houdt, stelt de camera scherp. Je hoort een piepje wanneer het onderwerp is scherpgesteld. Vervolgens druk je de ontspanknop volledig in om een foto te maken. Wil je de foto’s terugkijken? Klik op het vierkantje met daarin een driehoek, deze knop vind je rechts van het scherm.

Stap 6: zet de camera uit

Camera uitzetten

Het is je gelukt om je eerste foto’s te maken met deze camera! Berg de camera nu weer veilig op. De camera zet je uit via de aan-en-uit knop. Draai de ‘off’ optie naar het witte streepje. Zet vervolgens de lensdop weer op de lens. Bewaar de camera in een cameratas of hoes. Tip: haal de accu uit je camera zodat hij minder snel leeg gaat.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.570 beoordelingen