The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Kasper

Hoe installeer je de Oculus Quest?

Je hebt de Oculus Quest in huis. Dan wil je natuurlijk gelijk aan de gang met je nieuwe aanwinst. Maar hoe installeer je deze spiksplinternieuwe VR-bril het snelst? Ik vertel je in 4 stappen hoe je zo snel mogelijk de Oculus Quest in gebruik neemt.

Stap 1: installeer de Oculus app

Oculus app telefoon

Het eerste wat je moet doen om de Quest te gebruiken is de Oculus app te installeren. Deze installeer je op een smartphone en is enkel nodig voor het installatieproces. Andere zaken regel je na installatie via de Quest zelf. Na installatie volg je de stappen zoals ze in de app verschijnen. Belangrijk is dat je de Quest moet verbinden met wifi. En vergeet de batterijen niet in de controllers te doen.

Stap 2: lenzen instellen & omgeving afbakenen

Lenzen Oculus instellen

Wanneer je de stappen via de app hebt doorlopen, krijg je de vraag om de lenzen goed in te stellen. Dit is belangrijk zodat je alles scherp ziet wanneer je de Quest op je hoofd hebt. De lenzen verstel je met de slider onderop de bril. Nu is het tijd om je speelomgeving af te bakenen. Met behulp van de controllers meet je de omgeving af waarbinnen je de Quest gebruikt. Dit hoef je slechts éénmalig te doen per ruimte.

Stap 3: tutorials doorlopen

Tutorials doen

Het laatste onderdeel is enkele tutorials doorlopen. Dit is handig als je nog nooit eerder met VR-brillen hebt gewerkt of het een tijd geleden is. Doel is om je aan de besturing van de bril en de controllers te laten wennen. Het doorlopen van deze tutorials raad ik iedereen dan ook aan.

Stap 4: ga naar New Quest Home Environment

New Quest Home Environment

Heb je de oefeningen succesvol doorlopen, dan kom je in de New Quest Home Environment. Dit is een soort huiskamer en tevens het beginscherm voor de Quest. Hier kies je welke game je wil spelen of loop je rond, mits je binnen je afgebakende speelzone blijft. Ben je in de huiskamer aangekomen, dan is het installatieproces gelukt en is het tijd om aan de slag te gaan met de Oculus Quest. Have fun!

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.849 beoordelingen