The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Kasper

Hoe installeer je de Oculus Rift S?

Je hebt net de Oculus Rift S aangeschaft en wil natuurlijk zo snel mogelijk met je nieuwe aankoop aan de gang. Wel moet je hem nog even installeren voordat je klaar voor de start bent. Op deze pagina leg ik je in 3 stappen uit hoe het snelst en gemakkelijkst de Oculus Rift S installeert.

De video

Bekijk de video of volg de stappen hieronder om het installatieproces te voltooien.

Stap 1: installeer Oculus Home

Oculus home

Als eerste stap is het handig om Oculus Home te installeren. Dit is de software vanaf waar je je games en andere apps voor de Rift S opstart. Download en installeer deze dus voordat je de Rift S aansluit op je pc. Mocht je twijfelen of jouw pc of laptop krachtig genoeg is voor de Rift S, probeer dan de officiële setup checker van Oculus. Deze scant de hardware en controleert of je pc is opgewassen tegen de Rift S.

Stap 2: updaten firmware

Firmware updaten

Na het installeren van Oculus Home, sluit je de Rift S aan via de displayport en de usb poort. Je krijgt nu een pop-up op je scherm die vraagt of je de Rift S wil installeren. Eerst controleert de setup of je de Rift S goed hebt aangesloten. Vervolgens volgt een firmware update van de VR-bril zodat deze goed functioneert. Dit doet het proces ook voor de controllers, die automatisch verbinden zodra je de batterijen in de controllers doet.

Stap 3: speelgebied afbakenen

Afbakenen speelgebied VR

Zijn je controllers en de Rift S na het installeren van de firmware weer up-to-date, dan krijg je een video te zien. Hierin adviseert Oculus je om je beweegruimte zo leeg mogelijk te houden. Dus schuif je bank naar achteren en zet je stoelen opzij. Geef vervolgens de speelomgeving aan met de controllers. Zo weet de Rift S precies tot hoever de ruimte veilig is tijdens het gamen. Je bent nu klaar om de Rift S te gebruiken. Veel plezier!

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.771 beoordelingen