The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Laszlo

Hoe installeer je de Canon PIXMA MG5750?

Je hebt een Canon PIXMA MG5750 all-in-one kleuren inkjetprinter gekocht en wilt natuurlijk zo snel mogelijk aan de slag. In dit artikel leggen we je uit hoe je de printer installeert en verbindt met wifi of usb. Het installeren duurt ongeveer 15 minuten.

Canon PIXMA MG5750 installeren in 5 stappen

Canon PIXMA MG5750

Het installeren is niet lastig en duurt maximaal 15 minuten. Het hele installatieproces bestaat uit de volgende 5 stappen:

 • Stap 1. De printer uitpakken.
 • Stap 2. Het aansluiten van de printer.
 • Stap 3. Het begin van de installatie.
 • Stap 4. De installatie afronden.
 • Stap 5. De printer verbinden met internet.

Stap 1: pak de printer uit

Begin met het uitpakken van je printer. In deze stap sluit je de printer nog niet aan. Haal de printer uit de doos en plaats hem op een vlakke ondergrond, zoals een tafel of je bureau.

 1. Schuif het bedieningspaneel omhoog en verwijder de tape en het oranje kunststof dopje aan de rechterkant van de printer. Deze worden gebruikt om de printkop op zijn plek te houden tijdens het transport.
 2. Verwijder vervolgens de oranje tape aan de achterkant van je printer. Let op: De witte plaat onder de klep van de scanner wordt gebruikt voor het scannen en verwijder je dus NIET.

Stap 2: sluit de printer aan

Het aansluiten van de printer doe je door de stekker in het stopcontact te steken en eventueel een printerkabel aan te sluiten. Verbind deze kabel nu nog niet met je computer.

 • Steek de stekker van de printer in het stopcontact en zet de printer aan.

Stap 3: begin met de installatie

De installatie van je printer wordt stap voor stap weergegeven op het scherm van de MG5750. We beginnen met het instellen van de taal.

 1. Kies in het menu Language selection voor de taal van jouw voorkeur.
 2. Schuif het bedieningspaneel weer naar boven als je deze in de eerste stap hebt gesloten. De printkop beweegt nu naar het midden van de printer.
 3. Verwijder de folie van de cartridges en plaats de cartridges in de juiste houder en druk deze voorzichtig aan, zodat zij vastklikken. Als de printer de cartridges herkent, gaat er onder elke cartridge een rood lampje branden. Brandt het lampje niet, dan verwijder je de cartridge en plaats je deze opnieuw.
 4. Schuif het bedieningspaneel weer naar beneden.

Stap 4: vervolg de installatie

 1. Plaats een aantal vellen A4 papier in de lade aan de voorkant van de printer. Het apparaat gaat zichzelf nu instellen en de printkop uitlijnen. De printer maakt voor één keer een afdruk met daarop een uitlijnraster.
 2. De printer vraagt nu of de afdruk gelukt is. Zie je geen gekke dingen op het papier, maar een raster met rechte lijnen, dan kies je voor Ja.
 3. Leg het vel dat je net geprint hebt onder de scanner, met de bedrukte zijde naar beneden en met de pijlen rechtsonder naar elkaar toe.
 4. Druk op OK. De printer gaat nu nog een keer uitlijnen, zodat je elke keer het beste afdrukresultaat krijgt. De eerste keer duurt het afdrukken wat langer dan je misschien verwacht, maar dat is normaal. Na het installeren drukt de printer een stuk sneller af.

Stap 5: verbind de printer met internet

Je verbindt je printer via wifi of via een printerkabel. Het voordeel van verbinden via wifi is dat je overal in huis print, zonder dat je een kabel aansluit. Ook print je bijvoorbeeld vanaf je telefoon of tablet. Voor het verbinden via wifi volg je de volgende stappen.

 1. De printer vraagt hoe je het apparaat wilt verbinden. Kies voor Draadloos LAN.
 2. De printer zoekt nu naar beschikbare netwerken. Kies het juiste netwerk en druk op OK.
 3. Voer het wachtwoord van het netwerk in. Weet je het wachtwoord niet, dan kun je de printer altijd nog (tijdelijk) via usb verbinden met je laptop of pc.
 4. Wacht tot de printer verbinding heeft gemaakt. Nu ben je klaar om te printen.

Tips

 • De installatie is klaar. Vanaf nu druk je vanaf je smartphone, tablet, pc en laptop af. Zorg ervoor dat je de printer niet uitzet. De Canon MG5750 gaat vanzelf in de slaapstand en springt weer aan zodra je iets print.
 • Haal de printer nooit uit het stopcontact terwijl hij nog aan staat. De printer kan dan niet afsluiten, waardoor de kans bestaat dat de inkt uitdroogt en de printkop beschadigt.


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.570 beoordelingen