The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Daniel

Hoe installeer je een Honeywell Lyric thermostaat?

Je hebt je nieuwe Honeywell Lyric binnen en wil hem nu installeren. Je gaat met elektriciteit werken, dat kan natuurlijk spannend zijn. In dit artikel leggen we je uit hoe je de thermostaat veilig installeert.

Aan de slag met de Honeywell Lyric T6

Voordat je met de installatie begint, zet je de stroom van de verwarming uit. Zet eerst de verwarming uit in de meterkast. Als je nu de oude thermostaat hoger zet, mag de ketel niet meer aan slaan. Haal daarna ook de stekker van de ketel uit het stopcontact.

  • Stap 1: plaats de thermostaat.
  • Stap 2: sluit de draden van de thermostaat aan.
  • Stap 3: Sluit de ketelmodule aan de thermostaat en de ketel.
  • Stap 4: Start dan de installatie op de thermostaat.

Stap 1: plaats de thermostaat

Aan de achterkant van de thermostaat vind je een montageplaatje. Deze monteer je aan de muur op een plek die niet te warm wordt. Bijvoorbeeld bij je vorige thermostaat, of dicht bij je ketel. Hang de ketelmodule tussen je thermostaat en de ketel of de stadsverwarmingsklep. Je sluit deze module in de volgende stap bedraad aan op de thermostaat en aan de ketel.

Stap 2: sluit de draden van de thermostaat aan

Verbind de draad van de module met de thermostaat. Deze kabel gaat aan beide kanten in de aansluitingen met T erboven. De kleuren maken niet uit. De S aansluitingen op de thermostaat heb je niet nodig.

Stap 3: verbind de ketelmodule met de thermostaat en de ketel

Sluit dan de bedrading aan op de ketelmodule. Je sluit de aan/uit kabel die naar de ketel of de stadsverwarmingsklep loopt aan op de A en de B aansluitingen, ook hier maakt de kleur niet uit. Gebruik voor een cv ketel met OpenTherm niet de AB aansluitingen, maar de OT aansluitingen op de module. Alle apparaten zijn nu op elkaar aangesloten Controleer of alle kabels goed zitten. Sluit dan de ketelmodule aan op de netstroom. De blauwe draad moet op de N poort en de bruine draad op de L poort.

Stap 4: start dan de installatie op de thermostaat

Sluit dan de klep op de ketelmodule en klik de thermostaat op de muurplaat. Hierna stop je de stekker van je cv ketel en van de ketelmodule in het stopcontact. Volg dan de instructies op je thermostaat om deze te installeren. Als je na dit artikel denkt dat de installatie niet lukt, helpt onze klantenservice je graag verder.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 14.312 beoordelingen