The website is in Dutch. Would you rather see it in English?Geschreven door Rosalie

Hoe installeer je een Pixeljet cartridge?

Je hebt een Pixeljet cartridge gekocht en wilt weten hoe je deze installeert. Het verschilt niet veel van een cartridge van de leverancier. In dit artikel leggen we je uit hoe je je pixeljet cartridge zo snel en gemakkelijk mogelijk installeert.

Samenvatting stappen

Je gaat een Pixeljet cartridge installeren. Met de volgende stappen heb je dat binnen no-time gedaan.

  • Stap 1: open de kap
  • Stap 2: verwijder oude cartridge
  • Stap 3: plaats de cartride

Uiterlijk van je cartridge

uiterlijk cartridge

Een Pixeljet cartridge maakt de fabrikant van je printer niet zelf en daarom ziet deze er soms anders uit dan de originele cartridge. Zo heeft de pixeljet cartridge een andere verpakking en kan de kleur van de buitenkant van de cartridge zelfs anders zijn dan je gewend bent. Ook de vorm van de cartridges kan net iets afwijken van de originele variant. Maak je geen zorgen, de pixeljet cartridge past gewoon in je printer.

Stap 1: open de kap

Het plaatsen van je Pixeljet inktpatronen doe je op dezelfde manier als dat je een originele cartridge plaatst. Per merk en type printer werkt het soms iets anders.

Open de kap van je printer. De cartridges komen naar voren. Als je de cartridges niet ziet, kijk dan in het menu van je printer of er een optie "cartridge vervangen" is. Kies voor deze optie. Je ziet nu de inktpatronen verschijnen.

Stap 2: verwijder oude cartridge

Verwijder de oude cartridges door deze voorzichtig omhoog te halen. Kijk goed uit dat je daarbij geen inkt op je kleding of bureau knoeit!

Stap 3: plaats de cartridge

Verwijder beschermmateriaal van je Pixeljet cartridges en plaats ze op de juiste plaats in de printer. Druk de cartridge wel goed aan, zodat de cartridge vastklikt en je printer de cartridge herkent. Herkent de printer je Pixeljet cartridge niet? Klik de melding dan gewoon weg. De printer werkt dan weer gewoon zoals die moet werken.

Printer herkent de cartridge niet

Soms geeft een printer een foutmelding zoals geen originele cartridge of cartridge niet compatibel. Dat komt omdat de fabrikant van je printer het liefst wil dat je originele accessoires gebruikt. In de meeste gevallen kun je deze foutmelding wegklikken door op vorige of OK te drukken.

Herkent de printer de cartridge nog steeds niet?


© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 12.099 beoordelingen