The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Manon

Hoe link je de Mavic AIR aan de afstandsbediening?

Je hebt een DJI Mavic AIR drone gekocht en je wilt ermee gaan vliegen. Om je drone te besturen gebruik je de afstandsbediening. Maar hoe koppel je jouw Mavic AIR aan de afstandsbediening? In dit artikel leggen we dat stap voor stap uit.

2 manieren om te koppelen

Als het lampje op je afstandsbediening rood knippert is hij niet aan je drone gekoppeld. Op dat moment knippert het lampje aan de achterkant van je Mavic AIR geel. Er zijn 2 manieren om jouw Mavic AIR te koppelen aan de afstandsbediening: met of zonder smartphone.

Koppelen met je smartphone

Stap 1: download de DJI app

DJI app

Om de Mavic AIR met je smartphone aan de afstandsbediening te koppelen, heb je de DJI app nodig. Download deze app in Google Play of de App Store als je hem nog niet hebt. Wanneer je de app gedownload hebt open je de app.

Stap 2: apparaat toevoegen

Apparaat toevoegen

Je hebt de app geopend, vervolgens ga je naar enter device. Klik op enter the camera view. Je komt dan in een nieuw scherm terecht. In dit scherm klik je rechts bovenin de hoek op de 3 puntjes. Er opent een menu, waarna je naar remote controller settings gaat. Daar klik je op link remote controller. De controller gaat dan piepen.

Stap 3: function knop indrukken

Function knop

In de app ben je klaar, nu de drone nog. Aan de achterkant van de drone zit een function knop. Deze knop houd je 3 seconden ingedrukt. Wanneer je een piep hoort, laat je de knop los. De drone gaat op zoek naar je afstandsbediening. Dit zie je aan de knipperende lampjes op de voorpoten van de drone. Je hoort piepjes, wanneer de piepjes stoppen is de drone aan de afstandsbediening gekoppeld. De lampjes op de afstandsbediening en op je drone zijn groen.

Koppelen zonder je smartphone

Stap 1: function knop indrukken

Led lampjes

Je drukt de function knop op de achterkant van de Mavic AIR 3 seconden in. Wanneer je een piep hoort, laat je de knop los. De lampjes op de voorpoten van de drone gaan dan knipperen. Op dat moment gaat de drone op zoek naar de afstandsbediening.

Stap 2: knoppen op de afstandsbediening indrukken

Groene lampjes

Op de afstandsbediening druk je 3 knoppen tegelijk in: de flight mode knop, de function knop en de aanpasbare knop rechts op de achterkant. Houd de knoppen even ingedrukt. Als de afstandsbediening piept laat je de knoppen los. Wanneer het piepen stopt en de lampjes op je controller en je drone groen knipperen, zijn de apparaten gekoppeld.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.695 beoordelingen