Geschreven door Andrea

Hoe maak je de Flow Fitness Stelvio iConsole Ergometer gebruiksklaar?

Je hebt de Flow Fitness Stelvio iConsole Ergometer hometrainer gekocht en je wilt zo snel mogelijk beginnen met trainen. Het installeren van een fitnessapparaat kan vrij lastig zijn, dus in dit artikel helpen we je op weg. Na het volgen van deze 12 stappen ben je helemaal klaar om aan jouw conditie te werken.

De Flow Fitness Stelvio iConsole Ergometer installeren in 12 stappen

De voorbereiding begint bij het bekijken van de volledige montagevideo. Zo maak je een betere inschatting van de ruimte die je nodig hebt en gaat de montage gemakkelijker.

Stap 1. bereid de montage voor.

Stap 2. monteer de voor- en achterpoten.

Stap 3. zet de trappers vast.

Stap 4. plaats het zadel.

Stap 5. haal de bedrading tevoorschijn.

Stap 6. verbind de bedrading.

Stap 7. zet de voorste stang vast.

Stap 8. bereid de montage van de handvatten voor.

Stap 9. zet de handvatten vast.

Stap 10. plaats de bidonhouder.

Stap 11. verbind de kabels met het scherm.

Stap 12. plaats het scherm.

Stap 1: bereid de montage voor

Flow Fitness Stelvio iConsole Ergometer

Kies de locatie waar je de hometrainer neer gaat zetten en voer hier de montage uit. Achteraf is het namelijk lastig om de hometrainer naar een andere verdieping of kamer te verplaatsen. Tijdens de montage heb je genoeg ruimte nodig om alle benodigdheden overzichtelijk neer te leggen. Leg voor meer bescherming een trainermat op de grond om krassen op de vloer te voorkomen.

Stap 2: monteer de voor- en achterpoten

Voor- en achterpoten monteren

Pak het middelste gedeelte van de hometrainer en zet de voor- en achterpoten vast met de bouten. Zorg ervoor dat de poten met de transportwielen aan de voorkant staan. Gebruik de inbussleutel om de bouten helemaal strak te trekken.

Stap 3: zet de trappers vast

Trappers

Draai de 2 trappers vast aan de ijzeren trapassen. Zorg dat de platte kant van de trapper naar boven wijst en gebruik de sleutel om ze stevig vast te zetten. Plaats vervolgens de rubberen banden om de bovenkant van de trappers. Bepaal zelf hoe strak je de banden maakt, dit kun je later altijd nog veranderen.

Stap 4: plaats het zadel

Het zadel plaatsen

Schuif de ijzeren stang in het gat op de bovenkant van de hometrainer. Met de zwarte draaiknop zet je de stang vast op de gewenste positie. Door de knop weer los te draaien, verstel je de hoogte van het zadel. Plaats nu het zadel boven op de stang en gebruik de cilindervormige sleutel om hem vast te draaien.

Stap 5: haal de bedrading tevoorschijn

De bedrading

Haal de losse behuizing van de voorzijde los om beter bij de bedrading te komen. Draai de schroef los die je nu hebt vrijgemaakt. Schuif daarna de losgemaakte behuizing om de langwerpige stang heen waar je uiteindelijk het scherm op gaat monteren.

Stap 6: verbind de bedrading

Bedrading verbinden

Uit de onderzijde van de langwerpige stang zie je de bedrading voor het scherm komen. Verbind deze bedrading via het witte koppelstuk aan het koppelstuk van de bedrading die je in de vorige stap hebt vrijgemaakt.

Stap 7: zet de voorste stang vast

Voorste stang plaatsen

Schuif de langwerpige stang op de voorzijde van de hometrainer. Houd deze zo stil mogelijk om de vastgezette bedrading niet los te maken. Zet de stang stevig vast met de 3 schroeven en schuif vervolgens de zwarte behuizing terug naar beneden tot deze vastklikt.

Stap 8: bereid de montage van de handvatten voor

Handvatten montage voorbereiden

Leg de kleine onderdelen die je op de afbeelding ziet bij elkaar. Schuif de zwarte cilinder om het grootste onderdeel heen en schuif hier 2 van de kleine ringen achteraan. Plaats de overige 2 ringen om de kleinere staaf.

Stap 9: zet de handvatten vast

Handvatten vastzetten

Zet de handvatten vast door het kleine, voorgevormde plaatje over de stang heen te plaatsen en schroef het vast aan de langwerpige stang. Haal nu de bedrading van de handvatten door het kleine gat van de stang heen en laat de bedrading weer uit de bovenkant tevoorschijn komen.

Stap 10: plaats de bidonhouder

Bidonhouder

Haal de 2 kleine schroeven los die ongeveer op het midden van de voorste stang zitten. Zet hier vervolgens de bidonhouder tegenaan en schroef deze vast.

Stap 11: verbind de kabels met het scherm

Kabels verbinden met het scherm

Pak het scherm en draai de 4 schroeven aan de achterzijde los. Zet nu het platte koppelstuk van de bedrading, die je in stap 9 uit de bovenkant van de stang hebt laten komen, vast aan het platte koppelstuk van het scherm. Verbind vervolgens de audiokabel uit de stang met het scherm.

Stap 12: plaats het scherm

Scherm plaatsen

Zet het scherm op het uiteinde van de stang en schroef de 4 schroeven terug aan de achterzijde. Haal de 2 schroeven aan de zijkant van de stang (tussen het scherm en de handvatten) los. Hier plaats je vervolgens de driehoekige vormen omheen die de kabels netjes wegwerken. Draai de losgemaakte schroeven terug om deze vast te zetten.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.159 beoordelingen