The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Rowan

Hoe moet je een bodemhuls droogmolen plaatsen?

Je wilt weten hoe je een bodemhuls droogmolen moet plaatsen. Bij het installeren van deze droogmolen giet je de bodemhuls in cement. Handig hieraan is dat de droogmolen extra stevig in de grond staat. Je leest hier hoe je een bodemhuls droogmolen plaatst en wat je hierbij nodig hebt.

Bodemhuls droogmolen plaatsen

Bodemhuls droogmolen

Je plaatst een bodemhuls droogmolen in 4 stappen:

 1. Zoek een geschikte plek in de tuin.
 2. Graaf een gat en vul dit met cement.
 3. Steek de bodemhuls in het cement.
 4. Laat het beton een paar dagen uitharden.

Wat heb je nodig

Bodemhuls voor droogmolen

Bij het plaatsen van een bodemhuls droogmolen zorg je voor de juiste benodigdheden:

 • Cement
 • Zand
 • Water
 • Een emmer
 • Geschikte ondergrond
 • Droogmolen
 • Bodemhuls

Stap 1: zoek een geschikte plek

Bodemhuls droogmolen

Zoek een zonnige plek in de tuin waar de bodemhuls droogmolen genoeg ruimte heeft. De benodigde ruimte voor de droogmolen staat op de verpakking. Zorg ervoor dat er geen boom, struik, hek of muur in de weg staat. Let er ook op dat de droogmolen helemaal open kan en je voldoende plek hebt om er omheen te lopen.

Stap 2: vul een gat met cement

Bodemhuls plaatsen

Graaf een gat met een diameter van zo'n 30 centimeter en een diepte van ongeveer 25 centimeter. Vul het gat met licht vochtig cement, zand en een beetje water. Op de verpakking van het cement staat hoe je de betonmix maakt. Mocht je de droogmolen later van plek willen wisselen, kan je ook een flinke emmer met cement ingraven. Het is dan iets makkelijker om de bodemhuls weer uit te graven.

Stap 3: steek de bodemhuls erin

Bodemhuls

Steek de bodemhuls verticaal in het cement en controleer of deze waterpas staat. Laat de bodemhuls ver genoeg uitsteken, zodat de dop er goed op kan. Je gebruikt deze dop om de bodemhuls te bedekken wanneer je de droogmolen binnen opbergt.

Stap 4: laat het cement uitharden

Bodemhuls droogmolen

Laat het cement een paar dagen uitharden voor je de droogmolen in de bodemhuls steekt. Het beton is na ongeveer 48 uur stabiel genoeg om de droogmolen in de bodemhuls te plaatsen.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 22.053 beoordelingen