The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Daan

Hoe monteer ik de Tunturi FitCross 150i?

De montage van een fitnessapparaat is soms een lastige klus. Om jou te helpen de Tunturi FitCross 150i op de goede manier in elkaar te zetten, heeft onze specialist alle stappen op een rijtje gezet. In dit artikel lees je stap voor stap hoe je de Tunturi FitCross 150i monteert.

De montage stap voor stap

Het is belangrijk dat je een goed overzicht hebt van alle onderdelen die je in elkaar gaat zetten. Haal alles uit de doos en stal het overzichtelijk op de vloer uit. Bij de FitCross 150i is het niet nodig om eigen gereedschap te gebruiken. Het benodigde gereedschap zit namelijk gewoon in de doos. Voor je eigen overzicht is het handig om de handleiding paraat te hebben. De video toont je verder alle handelingen.

Stap 1: de stabilisatoren vastmaken

Stabilisator vastmaken

De eerste stap bij de montage is het bevestigen van de 2 stabilisatoren aan het onderstel. Het is makkelijk om eerst de korte stabilisator aan de voorzijde van het apparaat vast te maken. Wanneer je hierna het onderstel kantelt, draai je de langere achterste stabilisator van onderaf vast. Kantel daarna het onderstel weer terug op de grond.

Stap 2: de pedaalarmen monteren

Pedaalarmen monteren

Maak de onderste pedaalarmen vast aan het onderstel en de lange stabilisator. Wanneer je eerst de voorzijde vastdraait, is het daarna makkelijker om het achterste deel (met wiel) te bevestigen. Aan de voorkant draai je meegeleverde bouten vast. Voor de achterkant maak je eerst voorgemonteerde schroeven los, waarna je met die schroeven de u-vormige pinnen vastdraait. Vervolgens bevestig je ook de beschermkappen met voorgemonteerde schroeven.

Stap 3: de staander bevestigen

Staander bevestigen

Als de pedaalarmen klaar zijn, zet je de staander vast op het onderstel. Let hierbij op dat je de losse beschermkap omhoog schuift wanneer je de staander plaatst. Dit zorgt dat je de 7 voorgemonteerde bouten los kan maken. Let goed op dat deze niet in het onderstel vallen! Nadat je de stekkertjes voor het beeldscherm aan elkaar vast klikt, schuif je de staander op zijn plek. Hierna draai je de bouten vast en kan de beschermkap weer omlaag.

Stap 4: het stuur monteren

Stuur monteren

Nadat de staander aan het onderstel vast zit, monteer je het stuur aan de bovenzijde. Let op dat de bekabeling, die later aan het display vast moet, op de juiste manier uit de staander steekt. Draai daarna de 2 bouten los, plaats het stuur en draai de bouten weer vast wanneer het stuur op zijn plek zit.

Stap 5: de handgrepen vastmaken

Handgrepen vastmaken

De handgrepen van de pedaalarmen zitten met een ingevette pin vast aan de staander. Doe de pin door de staander en schuif de benodigde ringen op de juiste volgorde op de pin. Daarna schuif je er de handgrepen op, gevolgd door wederom 2 ringen en een bout. Deze draai je stevig vast, maar zorg dat de bovendelen nog goed kunnen bewegen.

Stap 6: de rolarmen met pedaalsteun bevestigen

Rolarmen met pedaalsteun bevestigen

Met de rolarmen verbind je de pedaalarmen uit stap 2 met de handgrepen uit stap 5. Aan de voorzijde gebruik je de meegeleverde bouten om ze aan de handgrepen vast te draaien. Aan de achterzijde met de voetsteun draai je de voorgemonteerde schroeven los. Deze gebruik je vervolgens om de rolarm aan de pedaalarm vast te draaien.

Stap 7: de pedalen vastschroeven

Pedalen vastschroeven

Nu de basis van de crosstrainer staat, schroef je de kunststof pedalen vanaf de onderkant op hun plek. Hiervoor gebruik je 4 schroeven per pedaal. Omdat deze onderdelen identiek zijn, maakt het niet uit welke pedaal je links of rechts vastschroeft. Let wel op dat de hoge kant aan de voorzijde zit, zodat bij gebruik daar je voet tegenaan komt.

Stap 8: de beschermkappen bevestigen

Beschermkappen bevestigen

Op beide scharnierpunten maak je een beschermkap vast. De onderste beschermkappen schroef je vast met 4 meegeleverde schroeven. De bovenste beschermkappen zijn deels voorgemonteerd. Die schroeven maak je eerst los en daarna weer vast, wanneer de kappen op hun plek zitten. Met 4 meegeleverde kleine schroefjes zet je ze vervolgens extra stevig vast.

Stap 9: de schermhouder en zijn beschermkap plaatsen

Schermhouder en beschermkap plaatsen

De schermhouder is met 3 voorgemonteerde bouten vast te maken. Haal deze bouten eerst los van de staander. Schuif hierna de voorkant van de beschermkap alvast over de houder. Trek de kabels met de geleidedraad door de schermhouder, terwijl je deze op zijn plek zet. Hierna draai je de bouten weer op hun plek, om de schermhouder vast te zetten. Vervolgens zet je de achterkant van de beschermkap op zijn plek, die je met kleine schroefjes vastdraait aan de voorkant van de kap.

Stap 10: het display en de bidonhouder vastschroeven

Display en bidonhouder vastschroeven

Tot slot schroef je het display op de schermhouder. De schroeven voor het display zitten voorgemonteerd aan de achterkant. Maak deze dus eerst los. Let daarna op dat je de kabels eerst door de opening trekt, waarna je ze vastmaakt aan de stekkertjes van het display. Als het display vast zit, schroef je de bidonhouder vast met de voorgemonteerde schroeven op de staander.

Stap 11: de voedingskabel inpluggen

Voedingskabel inpluggen

Zitten het scherm en de bidonhouder vast? Dan hoef je alleen de stekker van de crosstrainer er nog in te doen! Hierna is de FitCross 150i klaar voor je trainingen.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 22.308 beoordelingen