The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Daan

Hoe monteer je de Tunturi FitRow 50?

De montage van een fitnessapparaat is soms een lastige klus. Om jou te helpen de Tunturi FitRow 50 op de goede manier in elkaar te zetten, heeft onze specialist alle stappen op een rijtje gezet. In dit artikel lees je stap voor stap hoe je de Tunturi FitRow 50 monteert.

De montage stap voor stap

Het is belangrijk dat je een goed overzicht hebt van alle onderdelen die je in elkaar gaat zetten. Haal alles uit de doos en stal het overzichtelijk op de vloer uit. Bij de FitRow 50 is het niet nodig om eigen gereedschap te gebruiken. Het benodigde gereedschap zit namelijk gewoon in de doos. Voor je eigen overzicht is het handig om de handleiding paraat te hebben. De video toont je verder alle handelingen.

Stap 1: de stabilisator

Stabilisator

De eerste stap bij de montage is het bevestigen van de stabilisator aan het onderstel. Hiervoor kan je het onderstel op zijn kop zetten, of een piepschuim blok uit de doos gebruiken ter ondersteuning. Let op dat de wieltjes aan de goede kant zitten. Draai met de inbussleutel de bouten vast.

Stap 2: de rechter- en linker voeten

Rechter- en linker voeten

Om het onderstel af te maken, bevestig je de voeten aan de rechter- en linkerzijde. Hiervoor hoef je alleen de pennen met ring vast te schuiven. Je hebt hier geen gereedschap voor nodig.

Stap 3: de steunpoot van de rail

Steunpoot van rail halen

De rail is deels voorgemonteerd. Maak daarom de bouten die je nodig hebt eerst los met de inbussleutel. Vergeet ook niet de ringen die erbij horen te pakken. Hierna zet je de steunpoot op de rail en draai je de bouten (inclusief ring) weer vast.

Stap 4: de rail

De rail

Om de rail aan het onderstel vast te maken, haal je eerst de voorgemonteerde bout in het onderstel los. Hierna maak je ook het trekkoord met clip los. Zet de rail op zijn plaats en schuif de bout weer terug. Vervolgens gebruik je de inbussleutel en steeksleutel om deze stevig vast te draaien. Daarna klik je de plastic beschermdop vast.

Stap 5: het trekkoord

Trekkoord

Klap de rail omhoog en zet hem vast met de pin met ronde dop, zodat hij niet omlaag klapt. Knip de tie wrap door die het trekkoord op zijn plek houdt. Zorg hierna dat het koord op volledige lengte is door hem aan te trekken. Nu zit het handvat op zijn plaats en heb je genoeg speling voor het vastmaken. Begeleid het koord door de katrol aan de bovenzijde en klik hem met de clip vast aan de onderkant.

Stap 6: de onderste beschermkap

Onderste beschermkap

Wanneer het trekkoord vast zit, maak je de 4 voorgemonteerde schroeven aan de onderzijde van de rail los. Hier plaats je de zwarte beschermkap op, die je met deze schroeven weer aandraait. Nu kun je de rail terug naar beneden klappen en weer vastzetten met de pin. Daarna schroef je ook de grote pin met ring in het onderstel om de rail stevig vast te maken. Hierbij helpt het om de rail een stukje op te tillen.

Stap 7: het zitje en de beschermkap

Zitje en beschermkap

Om het zitje te bevestigen, haal je de voorgemonteerde zwarte blokjes aan de achterzijde van de rail los met de schroevendraaier. Hierna schuif je het zadel in de rail en maak je de blokjes weer vast. Vervolgens draai je de voorgemonteerde schroef op de staander los en maak je er de achterste beschermkap mee vast.

Stap 8: de voetsteunen

Voetsteunen

Het zitje van de roeitrainer zit vast, nu hoef je alleen de voetsteunen nog te bevestigen. Schuif de pinnen door het onderstel en schuif de 2 soorten ringen op de juiste pin. De brede ring met rubberen grip gaat onder, de smalle metalen ring gaat boven. Schuif de voetsteunen op de bovenste pin en draai ze hierna goed vast.

Stap 9: de voedingskabel

Voedingskabel

Zitten de voetsteunen goed vast? Dan hoef je alleen de stekker van de roeitrainer er nog in te doen! Hierna is de FitRow 50 klaar voor je trainingen.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.773 beoordelingen