The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Jesper

Hoe stap je over van Windows Phone naar Android?

Je hebt jezelf een nieuwe smartphone cadeau gedaan die - in tegenstelling tot je oude telefoon - niet op Windows Phone draait, maar op Android. Leuk, maar wat met al die onmisbare gegevens die nog op je oude telefoon staan die je graag op je nieuwe mobieltje wilt terugvinden? Die kun je gewoon kopiëren naar je nieuwe toestel. Wij leggen je in dit artikel haarfijn uit hoe dat moet.

Overstappen van je Windows Phone naar je Android toestel

Je telefoon staat vol met gegevens die je het liefst meeneemt naar je nieuwe toestel. Om je hierbij te helpen leggen we uit hoe je de volgende zaken meeneemt:

 • Contacten overzetten
 • E-mail overzetten
 • Foto's overzetten
 • Muziek overzetten

Contacten op nieuwe Android telefoon

Ga in de instellingen van je telefoon naar accounts en voeg je Outlook-account toe. Ga dan naar je contacten en vink in de instellingen onder het kopje zichtbare contacten dit account aan. Je krijgt alle contactpersonen te zien die gesynchroniseerd stonden op je Windows Phone en je kunt ze meteen opbellen!

Nieuwe contacten worden op je Android-telefoon niet aan je Outlook-account toegevoegd. Android werkt namelijk met een Google-account om contacten te synchroniseren.

Contacten via Google account opslaan

 • Surf naar people.live.com en log in met je Outlook-account.
 • Klik op beheren en vervolgens op exporteren voor outlook.com en andere services.
 • Klik Contacten aan.
 • Gebruik het tandwieltje om alles te selecteren en kies voor de optie Exporteer vCard. Sla dit bestand op. Het bevat al je contacten.
 • Sla je contacten op als csv-bestand.
 • Ga vervolgens naar contacts.google.com en log in met je Google-account.
 • Kies voor contacten importeren en klik het opgeslagen csv-bestand aan.

E-mail

E-mail

Heb je een e-mailadres bij Outlook? Download de officiële app in de Play Store, log in en je mailbox is binnen enkele ogenblikken gesynchroniseerd en klaar voor gebruik. Ook wanneer je een andere provider gebruikt, lees je met gemak je mail op je nieuwe toestel. Voeg in de Mail-app simpelweg het desbetreffende account toe. Gmail tenslotte, is onlosmakelijk verbonden met Google en Android. Zo'n mailadres heb je sowieso nodig om in te loggen in je Google-account.

Apps

Apps

Een smartphone is niets waard zonder een hele lading handige apps. Natuurlijk kun je die ook op je Android-telefoon downloaden. Hiervoor ga je naar de Play Store van Google. En je hebt geluk, want voor Android zijn een pak meer apps beschikbaar dan voor Windows Phone. Zowel gratis als betaald. Bedenk een toepassing en er bestaat wel een app voor!

Foto's

Foto's

Heb je op je Windows Phone al je foto's gesynchroniseerd met OneDrive? Dan hoef je slechts deze app te downloaden in de Play Store, om ook op je Android-smartphone deze foto's te bekijken. Wil je OneDrive blijven gebruiken, dan kun je ervoor kiezen om je nieuwe foto's eveneens in dit account op te slaan. Google heeft er echter ook een eigen service voor: Google Foto's. Dit onderdeel van Drive biedt onbeperkte opslag voor foto's die je maakt met je smartphone.

Muziek

Muziek

Stream je op je Windows Phone muziek via Spotify of Groove Muziek van Microsoft? Download dan gewoon de juiste app op je Android-toestel, log in en beluister je favoriete nummers naar hartelust. Of kies voor Google Play Music, de Androidspecifieke toepassing. Om de muziekcollectie van je computer over te zetten naar je smartphone, gebruik je het datakabeltje en kopieer je de nummers naar je toestel.

Hulp van een specialist in de winkel

Hulp van specialist in Coolblue winkel

Kom je er niet uit en heb je hulp nodig bij het overstappen van Windows Phone naar Android? In de Coolblue winkels staan onze specialisten voor je klaar om je te helpen. Jouw toestel is bij hen in goede handen. Kom gezellig langs in één van onze winkels.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 19.313 beoordelingen