The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Iris

Hoe reinig je het melksysteem van jouw Jura Z8?

Met de handige video instructies op deze pagina reinig je het melksysteem van jouw Jura Z8 vliegensvlug. Het is belangrijk dat je deze reinigingsbeurt altijd uitvoert na het zetten van melkspecialiteiten. Melk koekt namelijk snel aan en bederft, waardoor er bacteriën ontstaan. Door alle melkresten weg te spoelen voorkom je dat deze bacteriën in je kopje terecht komen.

Instructies voor reinigen

Je maakt het melksysteem in 20 minuten schoon door de instructies uit deze video op te volgen.

Nodig:

  • Jura Melksysteem Reiniger (15 ml per reingingsbeurt)
  • Kan of beker (500 ml inhoud)
  • Opvangbak (500 ml inhoud) *

*In de video wordt gebruik gemaakt van een speciale duobak. Je gebruikt hier ook 2 losse bakken voor: één lege bak zet je onder de wateruitloop, de ander vul je met het reinigingsmiddel.

Hoe vaak moet je reinigen?

Jura Z8 melk systeem reinigen

Je reinigt het melksysteem dagelijks, na het zetten van melkspecialiteiten. Zo voorkom je dat melkresten aankoeken en verstoppingen veroorzaken. Ook houd je het systeem zo hygiënisch. Na het zetten van een melkspecialiteit, spoelt de machine de leidingen kort door met water. Dit gebeurt automatisch. Ga je de koffiemachine de komende uren niet meer gebruiken? Dan reinig je het melksysteem op grondige wijze met reinigingsmiddel.

Welk reinigingsmiddel gebruik je?

Jura raadt aan om reinigingsmiddel van het eigen merk te gebruiken. Dit middel is namelijk precies afgestemd op het materiaal van het melksysteem.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 20.115 beoordelingen