The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Giovanni

Hoe speel je Xbox One games op de Xbox Series S?

Je wil je Xbox, Xbox 360, en Xbox One spellen op je gloednieuwe Xbox Series S spelen. Met backward compatibility speel je de digitaal gekochte Xbox games ook op je Xbox Series S. In dit artikel leggen wij je uit hoe je dat doet.

Hoe werkt backward compatibility op de Xbox Series S?

Backwards compatible

Op de Xbox Series S speel je alle Xbox One games en een aantal originele Xbox en Xbox 360 spellen. Dit noemen we in het Engels: backward compatibility. Met backward compatibility op de Xbox Series S:

  • Speel je alle digitale Xbox One games.
  • Speel je een aantal digitale originele Xbox en Xbox 360 spellen.
  • Download je automatisch de beste versie van het spel via smart delivery.
  • Krijgen sommige spellen een gratis of betaalde upgrade met verbeterde graphics en framerate.

Hoe speel je digitale Xbox One games op de Xbox Series S?

Digitale games

Digitale Xbox One spellen installeer je vanuit jouw gamebibliotheek op je Xbox Series S, net zoals je op de Xbox One gewend bent. De interface is namelijk hetzelfde. Een digitaal Xbox spel spelen doe je als volgt:

  1. Druk op de Xbox knop op je controller.
  2. Selecteer Mijn games en apps.
  3. Kies nu voor Alles weergeven.
  4. Selecteer Volledige bibliotheek.
  5. Ga naar Alle games in bezit.
  6. Vanuit dit overzicht kies je het spel om te downloaden en installeren.

Wat is smart delivery?

Smart delivery

Via Smart Delivery download en installeer je automatisch de beste versie van het spel. Heeft de game dus een upgrade gekregen met 1440p graphics voor de Series S? Dan installeert de Xbox automatisch deze versie en geniet jij van optimale graphics en framerates. Heeft een game deze upgrade niet? Dan speel je de reguliere Xbox One versie, die overigens wel vaak met een hogere framerate op de Xbox Series S draait.

Wat is een betaalde next-gen upgrade?

Next-gen upgrade

Spellen als Cyberpunk 2077 krijgen een gratis next-gen upgrade, die jouw Xbox via smart delivery automatisch downloadt. Je herkent een next-gen upgrade aan het 'geoptimaliseerd voor Xbox Series X' logo. Koop je dat spel digitaal? Dan upgrade je dat spel dus ook op de Xbox Series S. Niet alle next-gen upgrades zijn gratis. Soms moet je er extra voor betalen of een speciale versie van de game aanschaffen. Houd hier rekening mee.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 22.308 beoordelingen